ETA Supersonic 1231 90000 tyčový vysávač – recenzia, skúsenosti

Bohaté príslušenstvo v balení
Možnosť použiť ako tyčový vysávač
Slušná výdrž batérie
LED diódy na hubici
Nízka hmotnosť a dobrá ergonómia

Hodnotenie:
(78.6%)
Pozrieť najlepšiu ponuku

ETA Supersonic 1231 90000 je vysávač dva v jednom, pretože sa dá používať ako tyčový aj ako ručný. Ten sa hodí napríklad na vysávanie auta, prípadne horšie dostupných miest v domácnosti. Výdrž batérie je primeraná, na jedno nabitie zvláda byť v prevádzke 40 minút a následné nabíjanie trvá 4 hodiny. V balení je bohaté príslušenstvo a našli sme tu všetko potrebné na vysávanie rôznych povrchov. Sací výkon je o niečo slabší, vysávač skôr uspokojí menej náročných používateľov. Mínus si zaslúži aj malá nádoba na prach s objemom 0,45 l. Plusom je veľmi dobrá ergonómia, nízka hmotnosť, LED diódy na hubici či dobre nastavená cena.

Parametre: typ vysávača: tyčový; hlučnosť: 79 dB; filter: HEPA; objem nádoby na prach: 0,45 l; vysávanie: suché; prevedenie: bezvreckové; vhodný do auta: áno; napájanie: akumulátorové; doba prevádzky: 40 minút; doba nabíjania: 4 hodiny; batéria: Li-Ion; turbokefa: áno; indikátor zanesenia filtra: nie; kefa na čalúnenie: áno; antibakteriálne: nie; štrbinová hubica: áno; rozmery: 26 x 110,5 x 23 cm (š x v x h); hmotnosť: 2,5 kg

Tyčový vysávač ETA Supersonic 1231 90000 ponúka 40 minút prevádzky a jednoduchú manipuláciu. Sklame slabší sací výkon aj menšia nádoba na prach. Na druhej strane poteší dobre nastavená cena, bohaté príslušenstvo v balení, tichý chod či spínač nepretržitého chodu, vďaka ktorému nie je nutné držať tlačidlo. Bezkáblová prevádzka je zárukou toho, že sa s vysávačom dostanete aj na horšie dostupné miesta.

Tyčový aj ručný vysávač

Vysávač disponuje 21,6 V akumulátorom, vďaka ktorému dokáže byť v prevádzke 40 minút. To je postačujúce na povysávanie celého bytu. Následné dobíjanie trvá 4 hodiny, takže za zváženie stojí dokúpiť si náhradný akumulátor. Oceňujeme možnosť používať produkt dvoma spôsobmi, ako tyčový alebo ručný vysávač. Váži okolo dvoch kilogramov, preto je ľahký a naozaj sa s ním dobre a pohodlne manipuluje. Mínus dávame za nádobu na prach, ktorá má kapacitu len 450 ml, časté vysýpanie je preto nutnosťou. Plus si naopak zaslúži za kvalitný HEPA filter.

ETA Supersonic 1231 90000 recenzia

Spínač nepretržitého chodu

Najväčšou výhodou akumulátorových vysávačov je ich bezkáblová prevádzka. Vďaka tomu sme mali k dispozícii veľký uhol sklonu a ľahko sme sa dostali aj pod nábytok, posteľ alebo sedačku. Hlučnosť je prijateľná a dosahuje 79 dB. Za praktické považujeme LED diódy, ktoré sú na hubici vysávača. Vďaka nim sme mali osvetlený vysávaný priestor a mohli sme tak povysávať dôkladnejšie. Prístroj sa drží dobre, má ergonomickú rukoväť a spínač nepretržitého chodu. Nemuseli sme si unavovať prsty nepretržitým stláčaním. V rámci sacieho výkonu sme si vyberali z dvoch úrovní. Pre maximálny výkon stačí stlačiť jediné tlačidlo. Treba však podotknúť, že ani na maxime nie je výkon "kto vie čo". Uspokojí skôr menej náročných používateľov. Lepší výkon ponúka Dyson V15 Detect Absolute. Má prehľadný displej, tri režimy vysávania či dobrú výdrž akumulátora, len treba rátať s vyššou cenou.

Bohaté príslušenstvo

Súčasťou balenia bola rotačná turbokefa, ktorá sa hodí na vysávanie kobercov, parkiet aj tvrdých podláh. Kefa je šetrná, preto sa nemusíte báť poškriabania. Ďalej sa tam nachádzala štrbinová hubica na vysávanie ťažšie dostupných miest, vankúšová hubica na vysávanie mäkkých textilných povrchov, ako vankúše alebo čalúnenie. Nechýba tiež kefa na prach a pavučiny. Potešilo nás, že výrobca pribalil plastový úchyt na stenu. Naň sa dá vysávač prichytiť, ale dokáže stáť aj samostatne v priestore, takže úchyt nie je nutný. Pre lepší výkon vysávača ho odporúčame pravidelne čistiť. Plusom je predĺžená 3-ročná záruka, ktorú ponúka samotný výrobca. Stačí sa zaregistrovať na webe. Vďaka tomu, že z vysávača sa dá urobiť ručný prístroj, hodí sa tiež na upratovanie auta alebo s ním ľahko povysávate čalúnenie.

ETA Supersonic 1231 90000 príslušenstvo

Skúsenosti a recenzie

Zákazníci uviedli, že ide o kvalitný produkt za prijateľnú cenu. Ocenili, že sa hodí na rýchle upratovanie a je okamžite po ruke. Niektorým sa zdala sila sania takmer nulová. Keď prestanete vysávať, z tyče ešte povypadávajú smeti. Plus dostal za rýchle nabíjanie aj za výdrž batérie, taktiež za nízku hmotnosť, praktické svetlo, kvalitné filtre a jednoduchú údržbu. Dobre sa s ním manipuluje a dá sa s ním dostať na horšie dostupné miesta. Niektorí sa podelili s názorom, že občas treba to isté miesto prejsť dvakrát, aby bolo dobre vysaté. Spomenuli držiak na stenu, ktorý bol súčasťou balenia, i možnosť vymeniť batériu.

Recenzie a skúsenosti s tyčovým vysávačom ETA Supersonic 1231 90000
Zdroj: Heureka.sk

Pozitíva

Bohaté príslušenstvo v balení
Možnosť použiť ako tyčový vysávač
Slušná výdrž batérie
LED diódy na hubici
Nízka hmotnosť a dobrá ergonómia

Negatíva

Malá nádoba na prach
Slabší sací výkon


Autor recenzie: Lucia Bihuncová
Dátum publikovania: 09.02.2023
Najlepšie vysávače 2024 – recenzie, test, porovnanie

Najlepšie vysávače 2024 – recenzie, test, porovnanie

Vysávač je spotrebič, o ktorom veľmi nepremýšlame. Pre väčšinu z nás je symbolom povinného upratovania, ktorému by sme sa najradšej vyhli. Kvalitný model nám však môže prácu do veľkej miery uľahčiť. Preto sme zozbierali rôzne testy, hodnotenia, porovnania a recenzie a vytvorili z nich prehľadnú tabuľku, ktorá vám pomôže s výberom. Ak si vyberiete niektorý z týchto modelov, určite... Prečítať článok

Ako vyčistiť filter a hadicu od vysávača? Údržba vysávača vplýva na jeho životnosť

Ako vyčistiť filter a hadicu od vysávača? Údržba vysávača vplýva na jeho životnosť

Vysávač je skvelý pomocník, ktorý uľahčí upratovanie vašej domácnosti. Hoci jeho údržba nie je náročná, zaslúži si vašu pozornosť a starostlivosť tak, ako aj každý iný elektrospotrebič. Ak sa oň pravidelne a adekvátne staráte, predĺžite tým jeho životnosť, ušetríte na energiách a najmä... Prečítať článok


Pridať komentár