Test panvíc - Najlepšie panvice 2017

Či kuchár alebo kuchárka, každému vyhovuje iný druh panvice. Niekto má rád plytké, iný hlboké. Niekto má rád keramické a ďalší zase používa takmer na všetko grilovacie. Nebudeme vás presviedčať o tom, ktorú panvicu máte používať. Ponúkame vám iba zoznam najlepších panvíc vo viacerých kategóriách.

Pozreli sme si redakčné testy panvíc, užívateľské recenzie a hodnotenia a zostavili sme rebríček najobľúbenejších a najkvalitnejších panvíc. Rebríček nie je trvalý, priebežne ho upravujeme na základe novo dostupných informácií (testov, recenzií, vašich hodnotení) . Všetko môžete ovplyvniť aj vy, stačí sa zapojiť do diskusie pomocou komentárov v spodnej časti tejto stránky.

Test - najlepšie keramické panvice

MiestoModelHodnotenieDetail
1. Tefal Ceramic control Najlepšie Zobraziť produkt
2. Tescoma Vitapan Najlepšie Zobraziť produkt
3. Tescoma ecoPRESTO Najlepšie Zobraziť produkt

 

Test - najlepšie grilovacie panvice

MiestoModelHodnotenieDetail
1. Tefal Expertise Najlepšie Zobraziť produkt
2. Tescoma Premium Najlepšie Zobraziť produkt
3. Tefal Character Najlepšie Zobraziť produkt

 

Najlepšie teflónové (antiadhézne) panvice

MiestoModelHodnotenieDetail
1. Tescoma i-PREMIUM Najlepšie Zobraziť produkt
2. Tefal TalentPro Najlepšie Zobraziť produkt
3. Tescoma Ultima Najlepšie Zobraziť produkt

 

Panvice tescoma

 

Nákupný poradca

Ak nemáte úplne jasno v tom, čakú panvicu vybrať, aký materiál zvoliť a aké parametre sledovať, prečítajte si nasledovných pár riadkov a možno vám pomôžeme.

Teflónová panvica - Niekedy patrila medzi najobľúbenejšie, postupne ale stráca na svojej popularite. Neprilnavý materiál teflón totiž nemá úplne ideálne vlastnosti. Je veľmi ľahké poškriabať teto provrch. Pri vysokých teplotách uvoľnuje karcinogénne látky. Maximálna odporúčaná teplota je 260 °. Problém môže nastať aj pri otázke, ako umývať teflonovú pancicu s  pripálenými zvyškami jedla. Pri tomto type nieje možné použiť žiadne drátenky ani podobné čistiace nástroje. Teflónové panvice môžeme zaradiť medzi takú zlatú strednú cestu.

Keramická panvica - je zdravšou alternatívou teflónovej panvice, nakoľko ani pri vysokých teplotách neprodukuje žiadne toxické látky. Môžete preto veselo grilovať aj pri vysokých teplotých. Veľký pozor si treba ale dávať na kvalitu keramickej panvice. Lacnejšie neznačkové panvice majú keramický povrch príliš tenký a ten sa rýchlo opotrebuje. Opotrebovaná keramika nemá požadované vlastnosti.

Nerezové panvice - rovnako ako keramické, môžeme ich zaradiť medzi zdravé produkty. Ani pri prepalovaní neprodukuje žiadne toxické látky. Horšie je to už s pripaľovaním. Nerezová vrstva nemá žiadne špeciálne vlastnosti a preto sa jedlo veľmi ľahko pripáli.

Medenné panvice - patria medzi tie najdrahšie panvice z nášho porovnania. Používajú ich často profesionálny kuchári. Pochváliť sa môžu vynikajúcou a rovnomernou distribúciou tepla a takmer nekonečnou životnosťou. Kvalitné medenné panvice sa dedia z generácie na generáciu.

 

Vaše hodnotenie:
(88.2%)

Obľúbené produkty


Komentáre

12/05/2017 20:11
dano

Pri 360st? Co som cital, nie v jednom clanku, uvolnovanie moze bez problemov nastat uz pri teplotach okolo 200, az zlahka nad 200st

20/12/2016 09:49
Milos

Všetky teflonové panvice obsahujú nepriľnavý povrch PTFE a sú vyrábané technológiou pri ktorej sa používa PFOA. Na obale tento údaj maloktorý výrobca presne špacifikuje, väčšinou sa uvedie nepriľnavý povrch prípadne teflónový. Škodlivosť teflónu pri bežnom varení nehrozí, látky sa uvoľnujú až pri teplote nad 260 °, riziko hrozí ak by sa panvica nahriala na teplotu 360°, čo sa v domácnosti nepodarí. Bežne sa pri varení a smažení pohybujeme pri teplotách do 220°. Na trhu existujú aj iné varianty ako panvice s teflónovým povrchom a to keramické, titánové a obľúbené sú znova liatinové.

19/12/2016 19:15
Monika Terneiová

Dobrý deň, chcela by som sa informovať o panviciach, či neobsahujú škodlivé látky PTFE a PFOA.??Či je to vyznačené na obaloch panvíc.Ďakujem.

Pridať komentár