Najlepšie aeropressy 2020 – recenzie, test, porovnanie

25 % z ľudskej populácie nedá na AeroPress dopustiť, 25 % mu naopak nemôže prísť na meno, 25 % ani len netuší, o čom je reč, no a zvyšných 25 % toto slovo síce začulo, no nevenovalo mu žiadnu pozornosť.

Ako vybrať AeroPress?

Nasledujúci článok je venovaný práve tým 50 % ľudí, ktorí nevedia, čo to ten AeroPress vlastne je, alebo ktorí uvažujú nad jeho kúpou.

Najlepšie AeroPressy

Názov Hodnotenie Detail
AeroPress Aerobie   ✔   DOBRÉ RECENZIEZobraziť produkt
Aeropress GO   ✔   NÁŠ TIPZobraziť produkt
Aeropress Aerobie papierové filtre   ✔   ĽUDOVÁ VOĽBAZobraziť produkt

AeroPressy – recenzie

Zaujali sme vás a rozhodli ste sa AeroPress vyskúšať? Ponúkame vám krátke recenzie obidvoch modelov AeroPressov a ich hlavné plusy a mínusy. Ak chcete kávu pripravovať doma,vyskúšajte AeroPress Aerobie, ak si ho plánujete brať i na cesty, bude pre vás vhodnejšou voľbou AeroPress Go.

Čo je to AeroPress

AeroPress je ručný kávovar z dielne amerického vynálezcu Alana Adlera, ktorý je vhodný na prípravu americkej kávy, espressa, caffelatte či studenej verzie týchto typov káv. Pozostáva zo 4 hlavných častí, a to plastovej komory v tvare valca, plastového piesta s tesnením, viečka a filtra. Komoru naplníte kávou, zalejete ju vodou a pomocou piestu tekutinu „prelisujete“ cez viečko, v ktorom je osadený filter. AeroPress je uspôsobený na prípravu 1 veľkej alebo 3 menších porcií kávy, pretože jeho objem predstavuje iba 250 ml.

Ako vybrať AeroPress

Tí pozornejší z vás už asi tušia, že návod na výber AeroPressu vlastne neexistujeAeroPress je značka, ochranná zámka, takže existuje iba jeden originálny AeroPress. V rôznych online fórach sme síce natrafili aj na diskusie, v ktorých ľudia spomínajú, že si pravdepodobne zakúpili fake-ový AeroPress, avšak ani po dlhom hľadaní sme nič podobné v ponuke našich ani zahraničných predajcov nenašli.

Aj napriek tomu, že poznáme iba jeden AeroPress, vám niekoľko rád ohľadom jeho výberu dať môžeme, pretože v skutočnosti existujú 2 verzie tohto ručného kávovaru, a to AeroPress Aerobie a Aerobie Go. Nasledujúce riadky teda nebudú venované tomu, na čo sa zamerať pri výbere, ale na to, ktorý z AeroPressov bude vhodnejší pre vás. Okrem toho vám dáme i pár tipov, ako nenaletieť neserióznym domácim predajcom, ktorí vás budú chcieť obalamutiť s cenou či príslušenstvom.

AeroPress Aerobie

AeroPress Aerobie je z dvojice týchto kávovarov starším súrodencom. Je určený najmä na používanie v domácnosti, kaviarni či práci, jeho užívateľovi však nič nebráni v tom, aby si ho so sebou vzal aj na cesty. V originálnom balení, ktoré predáva samotný výrobca AeroPressu, sa nachádza:

  • plastová komora
  • plastový valec s piestom
  • viečko na filter
  • 350 papierových filtrov
  • držiak na filtre
  • lievik
  • lopatka na miešanie
  • odmerka

Príprava kávy v AeroPresse

AeroPress Go

AeroPress Go je navrhnutý tak, aby ste ho so sebou mohli vziať na cesty, kemping či splav rieky. Rovnako tak ako v modeli Aerobie si aj v ňom môžete pripraviť americkú kávu či espresso. Hlavný rozdiel spočíva v tom, že súčasťou AeroPress Go je hrnček a veko. Vďaka tomu ho môžete poskladať do veľmi kompaktných rozmerov, „zabaliť“ do hrnčeka, ktorý prikryjete vekom, a môžete ísť na cesty. Súčasťou originálneho balenia je:

  • hrnček s vekom
  • plastová komora
  • plastový valec s piestom
  • 350 papierových filtrov
  • Viečko filtra
  • Zložiteľné miešadlo
  • Odmerka
  • Cestovný držiak na filtre

Ďalším drobným rozdielom je tvar miešadla. To, ktoré dostanete ku AeroPress Go, nie je navrhnuté tak, aby ním nebolo možné omylom roztrhnúť papierový filter. Alan Adler túto funkčnú nedokonalosť ospravedlňuje tým, že model Go musel navrhnúť tak, aby ho bolo možné poskladať do kompaktných – cestovných rozmerov.

AeroPress filtre

Filtre sú neoddeliteľnou súčasťou AeroPressu. Bez nich si v ňom totiž kávu nepripravíte. Na výber máte 2 verzie filtrov, a to kovové a papierové. V tomto smere vás musíme upozorniť na jednu vec, a to, že originálne AeroPress filtre sú vyrábané zásadne z papiera. Tie kovové vyrábajú iní výrobcovia, ktorí chceli, takpovediac, uspokojiť požiadavky spotrebiteľov.

Ktoré z nich sú lepšou voľbou? Na to sa odpovedá ťažko, no samotný otec AeroPressu – Alan Adler – na oficiálnej webovej stránke AeroPress.com hovorí o filtroch, citujeme, toto: Pôvodne sme plánovali kovový filter predávať spolu s každým AeroPressom. Keď sme však urobili chuťové testy zamerané na porovnanie papierových a kovových filtrov, káva pripravená s tými papierovými vždy zvíťazila. Zistili sme taktiež to, že papierové filtre sú zdravšie. Z kávy totiž odstraňujú diterpény, ktoré zvyšujú hladinu „zlého“ cholesterolu.

Nevýhodou papierových filtrov je najmä nutnosť ich neustáleho dokupovania. Cena 350 ks balenia sa však pohybuje iba okolo 4 – 5 eur. Dobrou správou je, že originálne mikrofiltre z papiera sú kompostovateľné, takže ich môžete bez obáv vyhodiť aj priamo v lese. Alan Adler navyše na jeho webe uvádza, že ich môžete použiť aj opakovane. To už však necháme na vašom vlastnom uvážení. Cena filtrov z nerezovej ocele môže byť rôzna. Na Slovensku a v Čechách si 1 kus kúpite za 4 až 16 eur.

Materiály

Keďže existuje iba 1 originálny AeroPress, budete si musieť s tými materiálmi, ktoré používa výrobca, teda z plastu. Ten však odrádza mnohých potenciálnych používateľov, preto sme sa vám o použitých materiáloch rozhodli povedať viac.

Všetky časti AeroPressu okrem papierových filtrov a tesnenia sú vyrobené z polypropylénu bez obsahu BPA a ftalátov, ktorý je vo všeobecnosti považovaný za celkom bezpečný materiál. Navyše, je veľmi dobre recyklovateľný a v porovnaní s ostatnými plastmi do prírody uvoľňuje menej toxických látok. Nebolo to tak vždy, pretože do roku 2014 výrobca používal polykarbonát s obsahom BPA a FREE BPA kopolyester. Ak vám teda na materiáloch záleží naozaj, a ak by ste čírou náhodou narazili na produkt s „dátumom výroby“ starším ako 6 rokov, pre istotu si túto informáciu skontrolujte.

Príprava kávy v Aeropress Aerobie

Ďalšou časťou AeroPressu je silikónové tesnenie, ktoré je vyrobené, pochopiteľne, zo silikónu. Aj ten je v porovnaní s plastmi považovaný za omnoho zdravšiu a ekologickejšiu alternatívu. Silikón je v prvom rade veľmi odolný, omnoho odolnejší ako plast, preto vydrží roky, a ak by aj náhodou skončil priamo v prírode, nerozpadne sa na milión mikročastíc. Okrem toho pri jeho spaľovaní nevznikajú toxické látkySilikón sa „rozpadne“ iba na amorfný oxid kremičitý, oxid uhličitý a vodnú paru. Z hľadiska recyklácie ho je možné recyklovať, nerobí sa to však až tak často.

INFO: Tesnenie z termoplastického elastoméru, ktoré bolo používané v AeroPresse v minulosti, malo životnosť 5 rokov. Alan Adler na jeho webe uvádza, že zatiaľ nedokáže zodpovedne povedať, ako dlho vydrží to silikónové, jeho odhad však hovorí o tom, že určite viac ako 5 rokov.

Poslednou súčasťou AeroPressu sú filtre vyrobené z nebieleného papiera, ktoré sú kompostovateľné. Podľa výrobcu neobsahujú žiadne pre ľudí ani pre prírodu nebezpečné látky, preto sa nemusíte zaťažovať s ich „predpieraním“ vo vode (táto metóda sa využíva pri bielených papierových pomôckach obsahujúcoch dioxín, ktoré prichádzajú do kontaktu s jedlom).

Cena AeroPressu

AeroPress Aerobie výrobca predáva za cenu 29,95 $Prijateľná cena v našich končinách by sa teda mala pohybovať okolo 25 až 28 eurAeroPress Go je o niečo drahší. Výrobca ho predáva za 31,95 $u nás by ste ho teda mali dostať za cenu okolo 27 – 30 eur. Ak by ste narazili na omnoho drahšie produkty alebo na také bez vyššie vymenovaného príslušenstva, odporúčame vám hľadať ďalej.

INFO: 3. verziou je AeroPress Aerobie s cestovnou taštičkou, ktorý u výrobcu stojí 31,95 $, v prepočte 26,93 €.

Výhody a nevýhody AeroPressu

Samozrejme, nič nie je iba čierne alebo iba biele, takže ani AeroPress nemusí vyhovovať každému. Tento spôsob prípravy kávy má mnohé výhody, avšak i niekoľko nevýhod, ktoré by ste mali zvážiť ešte pred jeho kúpou.

Výhody:

  • Veľmi jednoduché použitie
  • Jednoduchá údržba
  • Extrémne rýchla príprava kávy (cca 1,5 min.)
  • Hotová káva obsahuje len minimálne, ak vôbec nejaké, zvyšky usadeniny
  • Je cenovo dostupný
  • Nízka hmotnosť a kompaktné rozmery – ideálny na cesty
  • Káva nemá ani náznak nepríjemnej horkosti či kyslosti
  • Je vyrobený z bezpečných a celkom ekologických materiálov
  • Dlhá životnosť

Mínusy:

  • Na 1 použitie pripravíte max. 250 ml kávu, čo zodpovedá 1 veľkej alebo 3 mini porciám
  • AeroPress sa vyrába iba z plastu, ktorý síce neobsahuje BPA a ftaláty, no i napriek tomu ostáva plastom
  • Chuť výsledného nápoja nemusí vyhovovať každému (ak neobľubujete chuť kávy z French pressu, možno vám nebude chutiť ani tá z AeroPressu, nie je to však pravidlo)

Ručný kávovar AeroPress si môžete pohodlne zakúpiť v ✅ e-shope Alza.sk.

3 zaujímavé fakty o AeroPresse

Plastová komora s piestom, viečkom a filtrom. Môže byť na takomto zariadení vôbec niečo zaujímavé? Verte, že môže. I nás prekvapilo, na koľko zaujímavých faktov o AeroPresse sme natrafili.

1.      Od disku ku kávovaru

AeroPress je pomerne novou pomôckou na prípravu kávu. Svetlo sveta uzrel iba v roku 2005, kedy ho skonštruoval americký vynálezca a inžinier Alan Adler. Ten má na svojom konte viac ako 40 patentov z oblasti aerodynamiky, elektroniky a optiky, napríklad prístrojové systémy pre vojenské lietadlá, ponorky, jadrové reaktory, člny či šošovky pre ďalekohľady. Jeho najznámejším „vynálezom“ je však lietajúci disk v tvare prstenca Aerobie, ktorý zdolal niekoľko svetových rekordovAeroPress Alan skonštruoval, ako to už býva, vo vlastnej garáži. Kým však všetky jeho časti vyladil do dokonalosti, navrhol viac ako 30 prototypov.

AeroPress Go – kávovar na cesty

2.      World AeroPress Championship

World AeroPress Championship, svetový šampionát AeroPress či jednoducho W.A.C. sa po prvýkrát konal v roku 2008 v Osle, pričom sa ho zúčastnili iba 3 súťažiaci. Dnes ide o prestížnu súťaž, ktorá sa usporadúva v 60 krajinách, zastrešuje viac ako 120 regionálnych i národných podujatí a počas jednej sezóny sa jej zúčastní viac ako 3 000 súťažiacich. Napríklad v roku 2019 bolo zaregistrovaných 3 157 účastníkov, na ktorých sa prišlo pozrieť neuveriteľných 68 265 divákov. Výsledkom W.A.C. sú okrem ocenení a medzinárodnej prestíže vo svete „kávičkárov“ aj recepty víťazov, ktoré sú zverejňované na webe aeropress.com, takže ich môžete vyskúšať aj vy.

3.      AeroPress vs. French press

Otázku, aký je vlastne rozdiel medzi AeroPressom a French pressom, si pravdepodobne ako prvú položia aj mnohí z vás. Tí, ktorí si zamilovali AeroPress tvrdia, že káva má omnoho lepšiu chuť, je pripravená jednoduchšie a rýchlejšie a v neposlednom rade v nej ostane menej usadeniny. Ak sa na tému AeroPress vs. French press pozrieme cez fakty, vyzerá to nejako takto:

AeroPress

  • Cena: 25 – 30 eur
  • Materiál: BPA free plast
  • Množstvo kávy pripravenej na 1 použitie: 230 – 250 ml
  • Čas prípravy: 1 – 3 min.
  • Veľkosť pomletých kávových zŕn: 3 - 10

French press

  • Cena: 6 – 100 eur
  • Materiál: sklo, kov, keramika
  • Množstvo kávy pripravenej na 1 použitie: 350 – 1 000 ml
  • Čas prípravy: 3 – 5 min.
  • Veľkosť používaných kávových zŕn: 6

INFO: Na rozdiel od AeroPressu pomenovanie French press označuje celú radu výrobkov rôznych značiek a rôznej kvality.

Základné metódy prípravy kávy v AeroPresse

Okrem stoviek receptov, ktoré vymysleli a neustále vymýšľajú nadšenci tohto „zariadenia“, a ku ktorým sa dostaneme o chvíľku, existujú 2 základné metódy prípravy kávy v AeroPresse, pričom obe z nich zvládnete bez väčších problémov určite i vy. Konkrétne ide o metódu štandardnú a obrátenú.

Štandardná metóda

Štandardnú metódu by sme mohli nazvať aj ako pôvodnú, pretože práve takto sa v AeroPresse pripravovala káva zo začiatku, teda predtým, ako sa objavili stovky ďalších spôsobov. Výhodou štandardnej metódy je, že si vyžaduje menej zručnosti a „obratnosti“.

  1. Vytlačte piest z plastovej komory (valca)
  2. Do viečka umiestnite filter
  3. Viečko s filtrom namontujte na plastovú komoru
  4. Plastovú komoru položte na väčšiu šálku (viečko s filtrom smeruje dnu do šálky)
  5. Do komory nasypte 1 kopcovitú naberačku namletej kávy (1 naberačka = cca 15 = 1 malá porcia kávy)
  6. Poklepte po stenách komory, aby sa vrstva kávy pekne vyrovnala
  7. Kávu teraz zalejte 80 °C vodou po číslo 1, ktoré sa nachádza na komore
  8. Pomocou originálneho miešadla kávu miešajte cca 10 s
  9. Do komory vložte piest a zatlačte ho – tlačte dovtedy, kým pocítite odpor, snažte sa však nezatlačiť až na usadeninu
  10. V šálke už máte hotovú kávu, teraz z nej zložte AeroPress, odmontujte z neho viečko, vyberte filter a všetky časti opláchnite pod vodou

Štandardná metóda prípravy kávy

Obrátená metóda

Obrátená, inverzná alebo takzvaná Up Side Down metóda je mnohými považovaná za lepšiu, i keď si vyžaduje trošilinku viac zručnosti. Pomleté kávové zrná sú totiž po celý čas v kontakte s horúcou vodou, takže pripravená káva získa bohatšiu chuť.

  1. Piest vytiahnite z plastovej komory tak, aby ostal „zaseknutý“ na jej konci
  2. AeroPress položte na rovnú podložku naopak – vrchná strana piesta, teda tá, na ktorú počas prípravy tlačíte rukou, stojí na podložke a komora zasunutá na pieste sa nachádza navrchu
  3. Do komory nasypte kávu
  4. Kávu zalejete horúcou vodou (množstvo kávy a vody je rovnaké ako pri štandardnej metóde)
  5. Na komoru až teraz pripevnite viečko s filtrom
  6. Celý AeroPress preklopte na šálku
  7. Pomocou piesta pretlačte tekutinu cez viečko s filtrom

Ako v AeroPresse pripraviť espresso, americano caffe a caffelatte

AeroPress je vhodný na prípravu espressa, americano caffe, caffelatte či cappuccina a taktiež ľadovej kávy. Nech už sa rozhodnete pre ktorúkoľvek z týchto verzií, pri príprave postupujte rovnako. Finálny nápoj doladíte už priamo v šálke.

  • Espresso: je hotové vo chvíli, keď kávu „pretlačíte“ z AeroPressu do šálky
  • Americano caffe: na 1 porciu kávy pripravenej v AeroPresse do šálky dolejte cca 240 ml horúcej vody
  • Caffelate a cappuccino: na 1 porciu kávy pripravenej v AeroPresse do šálky dolejte cca 240 ml ohriateho, poprípade i napeneného mlieka
  • Ľadová káva: vyberte si 1 z vyššie popísaných metód, dodržte presný postup a použite rovnaké množstvo kávy i vody, použite však vodu studenú

AeroPress káva

Do AeroPressu môžete „nasypať“ akúkoľvek kávu, samozrejme, kvalitnú. Niektorí kávoví maniaci odporúčajú používať druhy s plnou chuťou, naopak, tie „ľahké“ a „kvetové“ nepovažujú za najlepšiu voľbu. Rozhodujúce je však najmä mletie, o ktorom by sme mohli hovoriť na ďalších 5 stranách. Preto vám prezradíme aspoň základy, ktorých by ste sa mali držať pri výbere a príprave kávy do AeroPressu.

  • Kávové zrná by mali byť mleté čerstvo, teda tesne pred prípravou kávy
  • Vo všeobecnosti je za lepšiu alternatívu považované ručné mletie zŕn
  • Do AeroPressu sa používajú zrná namleté na stredne jemnú hrúbku
  • Či už používate ručný alebo elektrický mlynček, hrúbku mletia by ste na ňom mali nastaviť na 3 – 3,5

TIP: Niektorí AeroPress machri používajú mletie na stupni 6 až 10, odporúčame vám však začať na spomínanej 3 a časom mletie vyladiť podľa vlastnej chuti.

Najlepšie mlynčeky na kávu 2020 – recenzie, test, porovnanie

Najlepšie mlynčeky na kávu 2020 – recenzie, test, porovnanie

Ak sa neviete rozhodnúť, ktorý mlynček na kávu je pre vás ten najlepší, pomôžeme vám. Pripravili sme pre vás zoznam najlepších mlynčekov na kávu. Zozbierali sme výsledky rôznych testov, vaše recenzie a hodnotenia. Prečítali sme si stovky diskusií a výsledkom je rebríček toho najlepšieho. Zohľadňovali sme aj pomer ceny a kvality. Dúfame, že vám tento rebríček pomôže. Ak by ste mali... Prečítať článok

AeroPress – recepty víťazov W.A.C.

Ak by ste sa chceli v príprave kávy v AeroPresse posunúť ďalej, vybrali sme pre vás 3 recepty z dielne víťazov z 3 posledných šampionátov W.A.C. Pamätajte, že by ste mali dodržať každý z krokov úplne presne.

Recept od Wendelien van Bunnik z Holandska – víťazka W.A.C. 2019

Ingrediencie a pomôcky

  • 30 g kávy pomletej na stupni 7/10
  • 100 ml vody Spa Blauw (je dostupná na Amazone, za 18 l balenie zaplatíte niečo okolo 17 eur) s teplotou 97 °C
  • Aesir Filter (je taktiež dostupný na Amazone)

Postup

  1. Čas prípravy: 1 min.
  2. Metóda: obrátená
  3. Do AeroPressu nasypte 30 g kávy (2 odmerky)
  4. Zalejte ju 100 ml vody
  5. Nechajte ju lúhovať 10 s
  6. Následne kávu 20x premiešajte
  7. Zatlčte na piest a z AeroPressu vytlačte prebytočný vzduch
  8. Po 40 s preklopte AeroPress na šálku
  9. Pomocou piestu ju pretlačte cez filter – v šálke by ste mali mať cca 60 ml kávy
  10. Do „pretlačenej“ kávy dolejte cca 60 ml vody s teplotou cca 97 °C
  11. Miešaním kávu ochlaďte na teplotu 60 °C

Profesionálny barista pri príprave kávy v AeroPresse

Recept od Caroliny Ibarry z mesta Garray (USA) – víťazka W.A.C. 2018

Ingrediencie a pomôcky

  • 34,9 g kávy pomletej na stupni 8/10
  • 160 ml vody s teplotou 85 °C + 40 ml vody izbovej teploty
  • Papierový filter
  • Drevená palička – miešadlo

Postup

  1. Čas prípravy: 1:30
  2. Metóda: obrátená
  3. Papierový filter opláchnite pod horúcou vodou a vložte ho do AeroPressu
  4. Čerstvo pomletú kávu nasypte do komory
  5. Zalejte ju 100 ml 85 °C vody
  6. Kávu nechajte lúhovať 30 s
  7. Pomocou drevenej paličky ju intenzívne, avšak opatrne miešajte počas ďalších 30 s
  8. Nasaďte na AeroPress viečko s filtrom, preklopte ho na šálku a kávu pretlačte cez filter
  9. „Pretlačenú“ kávu dolejte 60 ml vody s teplotou 85 °C a 40 ml vody s izbovou teplotou

Recept od Pauliny Miczka z Anglicka – víťazka W.A.C. 2017

Ingrediencie a pomôcky

  • 35 g kávy pomletej na stupni 8/10
  • 370 ml vody s teplotou 84 °C
  • Papierový filter

Postup

  1. Čas prípravy: 1:35
  2. Metóda: obrátená
  3. Do pripraveného AeroPressu nasypte 35 g kávy
  4. Zalejte ju 150 ml vody – vodu do AeroPressu lejte počas 15 s, teda pomaly
  5. Kávu následne miešajte 20 s
  6. AeroPress prikryte viečkom s filtrom, preklopte ho na šálku a počkajte ďalších 30 s
  7. Teraz začnite tlačiť na piest tak, aby ste do šálky pretlačili 90 ml kávy
  8. Hotovú kávu dolejte 160 – 200 ml vody s teplotou 84 °C

Ako sa starať o AeroPress

Ako sme si povedali v úvode nášho článku, AeroPress je z hľadiska údržby veľmi nenáročným zariadením. Ak mu však chcete predĺžiť životnosť, mali by ste mu venovať aspoň trochu pozornosti. AeroPress dôkladne umyte po každom použití, pokojne iba čistou a teplou vodou, ak však nedáte dopustiť na čistiaci prostriedok, tak ho použite. Dbajte najmä na to, aby v AeroPresse neostala kávová usadeninaNajväčšiu pozornosť si vyžaduje silikónové tesnenie. To by ste mali zložiť každé cca 2 mesiace a poriadne ho vyčistiť v teplej vode.

TIP: Ak sa nebudete vedieť zbaviť kávovej usadeniny v komore či na tesnení, ktorá obsahuje pomerne vysoké množstvo olejov, takže je dosť mastná, použite obyčajný kuchynský ocot.

Kde kúpiť AeroPress + prehľad cien

AeroPress nájdete v ponuke viacerých slovenských predajcov. Našli sme ho na Heuréke i Alze a taktiež v ďalších online obchodoch, venujúcich sa predaju kávy a kávovarov. U všetkých predajcov stojí táto mašinka cca 27 – 31 eur.

Najčastejšie otázky a odpovede (FAQ)

O AeroPresse by sme mohli hovoriť ešte veľmi dlho, pretože existuje množstvo drobností, ktoré súvisia s jeho používaním. Namiesto toho, aby sme vás unudili k smrti, vám odpovieme iba na niekoľko často kladených otázok spotrebiteľov. V odpovediach vám zároveň prezradíme i to, kde nájdete ďalšie zaujímavé informácie o AeroPresse.

Kde hľadať overené informácie o AeroPresse?

Existujú desiatky webov, ktoré sa venujú téme AeroPress. Ak však chcete mať istotu, že ste našli správne informácie, odporúčame vám navštíviť oficiálny web aeropress.com, kde okrem iného nájdete aj sekciu „Ask Alan“, kde sa môžete opýtať na čokoľvek samotného otca AeroPressu, Alana Adlera.

Ako nasadiť tesnenie späť na AeroPress?

Po vyčistení tesnenia ho musíte opäť nasadiť na AeroPress, čo nemusí byť jednoduché. Ak vám to nepôjde, použite akýkoľvek jedlý rastlinný olej a zariadenia následne opláchnite teplou vodou.

Na čo slúži lievik, ktorý je súčasťou AeroPressu?

Lievik slúži na nalievanie vody do AeroPressu, nie na nalievanie kávy do šálky z AeroPressu. To, že doň AeroPress zapadne aj z opačnej strany, je iba náhoda.

Aká je životnosť AeroPressu?

AeroPress by mal podľa slov Alana Adlera vydržať desaťročia. Jediná jeho časť, ktorú budete musieť po istej dobe vymeniť, je silikónové tesnenie.

Vaše hodnotenie:
(90.4%)
Dátum publikovania: 19.11.2020
Dátum poslednej aktualizácie: 19.11.2020
Autor
Redakcia

Redakcia

Pripravujeme pre vás recenzie, testy, hodnotenia. Snažíme sa vám poskytnúť všetky informácie, ktoré vám pomôžu pri rozhodovaní s nákupom spotrebiča, elektroniky alebo iného produktu. Zapojte sa aj vy do diskusie pomocou komentára a pomôžte niekomu ďalšiemu.


Pridať komentár