Extol Craft 402114 aku skrutkovač – recenzia, skúsenosti

Nízka cena
Kompaktné rozmery
Otočná rukoväť
Príslušenstvo

Hodnotenie:
(80.4%)
Pozrieť najlepšiu ponuku

Počet rýchlostí: 1 | Maxkrútiaci moment: 3 Nm | Kapacita akumulátora: 1 300 mAh | Napätie akumulátora: 3,6 V | Funkcia príklepu: nie | Hmotnosť: 0,43 kg

Akumulátorový skrutkovač Extol Craft 402114 je primárne určený na skrutkovanie skrutiek a matíc. Elektromotor disponuje maximálnym krútiacim momentom 3 Nm. Pre vŕtanie je tento výkon nedostatočný. Akumulátor má kapacitu 1 300 mAh. Disponuje aj integrovaným LED svetlom a možnosťou spätného chodu.

Veĺkou výhodou sú kompaktné rozmery a ergonomická otočná rukoväť. Elektromotor vyprodukuje maximálne 200 ot./min. Doba nabíjania batérie je zhruba 4 hodiny. Hmotnosť aku skrutkovača je 0,45 kg. Silu krútiaceho momentu možno regulovať. Aku skrutkovač disponuje rýchloupínacím 1/4 šesťhranom.

Aku skrutkovač Extol Craft 402114 je za výbornú cenu dostupný na ✅  webe Heureka.sk.

Rýchla pomoc

Extol Craft 402114 nie je profesionálnym náradím. Už samotné parametre ho radia do kategórie hobby a ak teda máte v pláne ísť skladať nábytok alebo dotiahnuť pár skrutiek, práve tu sa vám tento aku skrutkovač môže hodiť. Extol Craft 402114 disponuje menej výkonným motorom, ktorý dosahuje maximálne 200 ot./min. a maximálny krútiaci moment iba 3 Nm. Cez to všetko možno uťahovací moment regulovať v siedmich úrovniach.

Extol Craft 402114 recenzia

Výhodou takéhoto nižšieho výkonu je, že aj keď je nastavený na maximum, nemusíte sa báť, že by ste odtrhli závit. Spätný chod je prítomný. Pre upínanie nadstavcov je tu 1/4 šesťhran. Súčasťou balenia je takisto niekoľko hrotov, ktoré v praxi bežne použijete.

Kvalita akumulátora

Kapacita akumulátora je 1 300 mAh. Že je to málo? Vôbec nie, stačí, ak si prečítate odsek vyššie a pochopíte, že pre takýto menej výkonný motor je to doslova luxusná kapacita. V pracovnej záťaži vydrží aj viac ako hodinu, no nabíjanie následne potrvá aj päť hodín. Výhodou však je, že ak je aj Li-ion akumulátor mimo prevádzky, stráca energiu veľmi pomaly, pretože batéria má nízke napätie iba 3,6 V. Akumulátor poháňa takisto LED osvetlenie, ktoré je ku podivu extrémne žiarivé. A hoci sa v praxi uplatní veľmi málo, táto funkcia nechýba.

Aku skrutkovač Extol Craft 402114 príslušenstvo

Cenový strop

Aj to je dôvod, prečo sa do nášho testu dostal. Extol Craft 402114 je lacný hobby nástroj, ktorý ponúka adekvátnu kvalitu za málo peňazí. Samozrejme, na trhu sú aj modely značky Parkside alebo iných hobby značiek, no sú rádovo aj o 30 eur drahšie a neponúknu o nič lepší pomer kvality a ceny. Hoci výkon Extolu nie je nič zázračné, svojou kompaktnosťou a jednoduchosťou ponúkne používateľovi presne to, čo od aku skrutkovača tejto kategórie očakáva. Vŕtacie práce nie sú jeho doménou, no obraz s ním zavesiť zvládnete.

Aku skrutkovač Extol Craft 402114 svetelné indikátory

Záverečné hodnotenie

Extol Craft 402114 je riešením pre tých, ktorí sa nechystajú robiť z výberu aku skrutkovača/vŕtačky žiadnu vedu a zároveň chcú ešte aj ušetriť. Aku náradie, akým je Extol Craft 402114, ponúkne síce maximálny krútiaci moment iba 3 Nm a iba 200 ot./min., no rozhodne svoje úlohy zvládne. Nechýba spätný chod alebo dokonca LED osvetlenie. Hmotnosť iba 0,45 kg jasne hovorí, že ide o kompaktného pomocníka do domácnosti.

1 300 mAh akumulátor je pre takýto aku skrutkovač ideálny. V balení je len jeden, no súčasťou balenia je aj niekoľko skrutkovacích hrotov – hláv. Akumulátor sa síce dlho nabíja, 5 – 6 hodín, no na druhej strane vydrží pracovať naozaj dlho. Maximálny krútiaci moment možno regulovať, no keďže motor nemá extrémny záťah, nemusíte sa báť, že by ste závit odtrhli aj pri maximálnom výkone. Extol Craft 402114 je rozumná voľba za málo peňazí pre nenáročných kutilov.

Pozitíva

Nízka cena
Kompaktné rozmery
Otočná rukoväť
Príslušenstvo

Negatíva

Dlhé nabíjanie batérie
Slabý výkon
Nevhodný pre vŕtanie


Autor recenzie: Bc. Denis Ruščák
Dátum publikovania: 19.08.2020
Najlepšie aku skrutkovače 2024 – recenzie, test, porovnanie

Najlepšie aku skrutkovače 2024 – recenzie, test, porovnanie

Akumulátorové skrutkovače sú na trhu veľmi obľúbeným náradím a v dielni žiadneho poriadneho, ale aj príležitostného majstra by aku skrutkovač chýbať nemal. Akumulátor ako zdroj energie má pri práci množstvo výhod. Pred kúpou by ste si však mali urobiť prieskum a zistiť si, aké parametre si je potrebné všímať. Zároveň musíte zvážiť, pre aký účel budete aku skrutkovač pravidelne či menej... Prečítať článok


Pridať komentár