Russell Hobbs 19270 parný hrniec – recenzia, skúsenosti

Prijateľná cena
Veľký objem
Časovač s funkciou automatického vypnutia
Nízka spotreba elektriny
Pevná konštrukcia
Kvalitné a odolné materiály
2 samostatné externé zásobníky na vodu
Jednoduchá údržba
Zvuková kontrolka pri ukončení varenia
Kompaktnosť a skladnosť
Indikátor prednej hladiny vody
Nádobka na varenie ryže
Integrované držiaky na vajíčka
BPA FREE

Hodnotenie:
(74.4%)
Pozrieť najlepšiu ponuku

parnom hrnci Russell Hobbs s celkovým objemom 9 l a 3 samostatnými nádobami môžete pripravovať zdravé a chutné pokrmy všetkých druhov. Hrniec je vybavený 60 min. časovačom s automatickým vypnutím, zvukovou kontrolkou, ktorá vás upozorní na ukončenie varenia a 2 externými zásobníkmi na vodu s indikátorom jej hladiny, ktoré môžete dopĺňať aj počas prípravy vášho pokrmu. Základňa parného hrnca je vyrobená z leštenej nerezovej ocele a nádoby z BPA free plastu. Súčasťou balenia je aj odkvapová miska na skondenzovanú paru, nádoba s objemom 1 l na varenie ryže či cestovín a integrované držiaky na vajíčka.

Technické parametre: celkový objem = 9 l, počet nádob = 3, príkon = 800 W, rozmery = 27,5 x 27,5 x 24 cm, hmotnosť = cca 2500 g, materiál = nerezová oceľ + plast, časovač = 60 min.

Zaujal vás hrniec Russell Hobbs 19270? Zakúpiť si ho môžete na ✅  stránke Heureka.sk.

Za tú cenu sa to dá

Parný hrniec od Russell Hobbs disponuje iba základnými funkciami, z hľadiska pomeru ceny a kvality sa však jeho kúpa určite oplatí. Hrniec je vybavený časovačom, ktorý je možné nastaviť v rozmedzí od 1 do 60 min. Navyše, po skončení varenia sa zariadenie automaticky vypne. Ďalšou praktickou funkciou je indikátor prednej hladiny vody v externých zásobníkoch.

Russell Hobbs 19270 recenzia

Na parnom hrnci sa pritom nachádzajú až 2 samostatné zásobníky, ktoré môžete dopĺňať v priebehu varenia, a to bez akéhokoľvek rozoberania zariadenia. No, a ak patríte k zábudlivcom, nepochybne oceníte aj zvukovú kontrolku, ktorá vás upozorní, že sa príprava vášho obeda práve skončila.

100 % manuál

Ovládanie parného hrnca Russell Hobbs je 100 % manuálne. Prebieha iba pomocou 1 otočného kolieska, okolo ktorého sa nachádza číselná stupnica. Toto koliesko pritom spĺňa funkciu časovača aj tlačidla on/off. Displej sa na ňom, logicky, nenachádza. Toto, ale i ďalšie nemilé prekvapenia v podobe absencie režimu udržiavania teploty už hotového pokrmu či krátkeho napájacieho kábla však dokážeme vďaka prijateľnej cene parnému hrncu Russell Hobbs odpustiť.

Fajn materiály a dostatok miesta

Celkový objem parného hrnca Russell Hobbs predstavuje 9 l, čo je viac než dosť pre 4- až 5-člennú domácnosť. Oceňujeme aj kvalitu materiálov. Elektrická základňa je vyrobená  z nerezovej leštenej ocele, ktorá vyzerá veľmi elegantne. Okrem toho stojí za dobrou stabilitou a pevnou konštrukciou celého zariadenia.

Parný hrniec je ďalej tvorený 3 samostatnými nádobami s poklopom. Všetky časti, ktoré prichádzajú do kontaktu s potravinami, sú vyrobené z pevného plastu. Ten je jednoduchý na údržbu a neobsahuje BPA, teda bisfenol A. Bohužiaľ, dno nádobiek nie je vyberateľné, čo mierne komplikuje ich údržbu.

Potešilo nás, že súčasťou balenia je i špeciálna plastová, 1 l nádobka s plným dnom na varenie polievky, ryže a cestovín, poprípade ďalších príloh, ako je kuskus, bulgur či quinoa. Ďalšou milou drobnosťou sú držiaky na prípravu vajíčok. Nádobka na zachytávanie skondenzovanej vody je samozrejmosťou.

Skúsenosti a recenzie

Parný hrniec od Russell Hobbs je hodnotený veľmi pozitívne. Spotrebitelia si na ňom pochvaľujú najmä dostatočný objem, jednoduchú údržbu, dobrú skladnosť vďaka zložiteľným nádobám, pomer ceny a výkonurýchly štart varenia, kvalitné materiály a dostatočne objemný zásobník na voduNegatívne reakcie si vyslúžil krátky napájací kábel, absencia samostatného tlačidla ON/OFF a neodnímateľné dno nádob.

Recenzie a skúsenosti s parným hrncom Russell Hobbs 19270

Pozitíva

Prijateľná cena
Veľký objem
Časovač s funkciou automatického vypnutia
Nízka spotreba elektriny
Pevná konštrukcia
Kvalitné a odolné materiály
2 samostatné externé zásobníky na vodu
Jednoduchá údržba
Zvuková kontrolka pri ukončení varenia
Kompaktnosť a skladnosť
Indikátor prednej hladiny vody
Nádobka na varenie ryže
Integrované držiaky na vajíčka
BPA FREE

Negatíva

Krátky napájací kábel
Bez prednastavených programov
Bez displeja
Len manuálne ovládanie
Bez funkcie udržiavania teploty uvareného pokrmu


Autor recenzie: Viktória Hartmannová
Dátum publikovania: 20.08.2019
Najlepšie parné hrnce 2024 – recenzie, test, porovnanie

Najlepšie parné hrnce 2024 – recenzie, test, porovnanie

Varenie v pare je trendom súčasnosti. Uvedomujú si to aj výrobcovia a už takmer každý výrobca domácich spotrebičov zaradil do svojej ponuky aj parné hrnce. Výsledkom je široká ponuka na trhu, ktorá v sebe skrýva kvalitné výrobky, ale aj lacné nepodarky. Aby sme vám pomohli s výberom, zostavili sme rebríček najlepších parných hrncov dostupných na slovenskom trhu. Rebríček odráža recenzie a... Prečítať článok


Pridať komentár