Domo DO 42325 zavárací hrniec – recenzia, skúsenosti

Odolné vyhotovenie z nehrdzavejúcej ocele
Digitálne ovládanie

Hodnotenie:
(80.6%)
Pozrieť najlepšiu ponuku

Zavárací hrniec s typickým dizajnom, no vyhotovením z nehrdzavejúcej ocele. Na rozdiel od smaltovaných hrncov teda nepopraská ani pri intenzívnejšom čistení. 

Hrniec má objem 27 l a kapacitu 22 zaváraninových pohárov s objemom 0,7 l. Využiť ho však môžete napr. aj na prípravu polievok, džemov, gulášov, čaju, punču a pod. Výrobca ho na tento účel vybavil výpustným kohútom. Príkon ohrievacieho telesa je 2 000 W, čo nie je veľa a pri ohreve plného hrnca budete dlhšie čakať. 

Ovládanie je jednoduché a plne digitálne, hrniec využíva termostat s rozsahom 30 – 100 °C, môžete si však nastaviť aj trvalý ohrev. K dispozícii máte aj časovač, ktorý odpočítava nastavený čas v rozsahu 0 – 120 min. po dosiahnutí teploty. 

Všetky údaje ako nastavená teplota, aktuálna teplota a zostávajúci čas zobrazuje podsvietený displej. Nevýhodou tohto modelu je vyššia cena.

Parametre: príkon: 2 000 W; materiál: nehrdzavejúca oceľ; objem: 27 l; kapacita: 14 ks 1 l/22 ks 0,7 l zaváracích pohárov; termostat: 30 – 100 °C; časovač: 0 – 120 min. (vypínateľný); ďalšie funkcie: displej, takmer ploché dno so skrytým ohrievacím telesom, výpustný kohútik, poistka proti prehriatiu; rozmery (š × v × h): 49 × 47 × 37 cm; hmotnosť: 5,7 kg

Nerezový zavárací hrniec Domo DO 42325 si môžete pohodlne zakúpiť cez ✅  web Heureka.sk.

Štandardný dizajn, odolné vyhotovenie

Zavárací hrniec Domo DO42325 je takmer na nerozoznanie od zaváracích hrncov iných značiek, tento dizajn sa výrobcom očividne osvedčil. Počítajte tak s objemom 27 l, čo v praxi vystačí na 22 klasických 0,7 l zaváracích pohárov alebo 14 väčších pohárov s objemom 1 l. 

Výrobca hrniec navrhol so skrytým ohrievacím telesom, ktoré je pripevnené zo spodnej strany dna. V balení sme našli aj špeciálnu mriežku, ktorá na dne hrnca vytvorí úplne rovnú plochu a poháre tak ostanú stabilné. Okrem nej výrobca pribalil aj pokrievku, ktorá je už tradične z plastu.

Domo DO 42325 recenzia

Nepotešil nás pomerne krátky napájací kábel s dĺžkou iba 1 m. Keďže hrniec je skutočne objemný a veľký, na kuchynskej linke mu možno nebudete môcť nájsť miesto a v niektorých prípadoch budete musieť použiť aj predlžovačku.

Odolná nehrdzavejúca oceľ

Zavárací hrniec Domo DO42325 je na rozdiel od mnohých konkurenčných modelov vyrobený z nehrdzavejúcej ocele (spodná časť obsahujúca elektroniku je z plastu). Na rozdiel od smaltovaných hrncov je takýto povrch odolný a môžete ho čistiť intenzívnejšie (nepopraská ako smalt), čo sa hodí aj v prípade pripálenín. 

Zavárací hrniec totiž nemusíte využívať iba na zaváranie ovocia či zeleniny, ale aj na varenie džemov, polievok, gulášov, dusenie mäsa a pod. Výrobca hrniec vybavil aj výpustným ventilom, ktorý je tradične z plastu.

Objem zaváracieho hrnca Domo DO 42325

Nerobili sme si však ilúzie ohľadom hrúbky plechu hrnca, predsa len, nehrdzavejúca oceľ nie je najlacnejšia. Hrniec je skutočne pomerne tenký a pri neopatrnom zaobchádzaní sa vám môže zdeformovať.

2 000 W, bude to stačiť?

Zavárací hrniec Domo DO42325 má príkon 2 000 W, čo sa môže zdať ako vysoká hodnota (podobný príkon majú rýchlovarné kanvice). Skutočnosť je však taká, že keď sme hrniec naplnili vodou, ohrievanie trvalo veľmi dlho – predsa len 20 l vody je viac ako 1 l v kanvici.

Ovládanie hrnca je plne digitálne a zdalo sa nám byť jednoduché. Zabezpečujú ho 2 ovládacie prvky – prvý otočný prvok slúži na nastavenie teploty v rozsahu 30 – 100 °C. Po dosiahnutí teploty hrniec zapípa, termostat však môžete aj vypnúť a na hrnci nastaviť trvalý ohrev. Druhý otočný prvok slúži na nastavenie času, ktorý sa začne odpočítavať po dosiahnutí požadovanej teploty.

Hrniec je vybavený aj displejom, ktorý je podsvietený a zobrazuje nastavenú teplotu, aktuálnu teplotu v hrnci (meria ju teplotný senzor) i zostávajúci čas.

Skúsenosti a recenzie

Zavárací hrniec Domo DO42325 má kvalitnejšie vyhotovenie než väčšina konkurenčných modelov. Vzhľadom na výbavu (digitálne ovládanie) však musíte počítať aj s vyššou cenou, ktorá sa v tomto prípade pohybuje okolo 120 eur. Používateľom sa na tomto modeli páči materiálové prevedenie, rolovanie prívodného kábla, signalizácia ukončenia sterilizácie, ale napr. aj automatické vypnutie hrnca.

Recenzie a skúsenosti so zaváracím hrncom Domo DO 42325

Pozitíva

Odolné vyhotovenie z nehrdzavejúcej ocele
Digitálne ovládanie

Negatíva

Výrazne vyššia cena oproti konkurencii
Krátky napájací kábel


Autor recenzie: Michal Toma
Dátum publikovania: 10.10.2020
Najlepšie zaváracie hrnce 2024 – recenzie, test, porovnanie

Najlepšie zaváracie hrnce 2024 – recenzie, test, porovnanie

Zaváracie hrnce sú veľkoobjemové nádoby s elektrickým ohrevom, určené na sterilizáciu väčšieho množstva potravín. Okrem toho ich však môžete použiť aj na iné účely, čo z nich pri ich nízkych cenách robí multifunkčných pomocníkov do každej domácnosti, ale aj na oslavy či do predajného stánku. Poradíme vám, ako si zavárací hrniec vybrať, čo s ním v kuchyni dokážete a predstavíme... Prečítať článok


Pridať komentár