Panvice - Recenzie panvíc, hodnotenia, diskusie

Vzhľadovo vyzerá väčšina panvíc takmer totožne. Ako si teda vybrať tú najlepšiu? Prečítajte si naše recenzie a komentáre, prípadne pridajte svoje postrehy do diskusie! Dozviete sa, ktoré panvice sa nám osvedčili a ktoré nás sklamali. Aj napriek tomu, že toto kuchynské náčinie nepatrí medzi príliš drahý tovar si môžete za svoje peniaze dožičiť tú najlepšiu kvalitu. Vy si ju predsa zaslúžite!

Najlepšia grilovacia panvica na stejky

Najlepšia grilovacia panvica na stejky

Druhov panvíc je neúrekom a vybrať si tú správnu môže byť niekedy skutočne veľký problém. Viete však, z čoho sú vyrobené panvice, na ktorých si robíte praženicu alebo vyprážate mäso? Najbežnejšou panvicou v domácnostiach je teflónová panvica , ktorá má však rovnako mínusov ako plusov... Prečítať článok

Ako vybrať panvicu

Ak nemáte úplne jasno v tom, čakú panvicu vybrať, aký materiál zvoliť a aké parametre sledovať, prečítajte si nasledovných pár riadkov a možno vám pomôžeme.

Teflónová panvica - Niekedy patrila medzi najobľúbenejšie, postupne ale stráca na svojej popularite. Neprilnavý materiál teflón totiž nemá úplne ideálne vlastnosti. Je veľmi ľahké poškriabať teto provrch. Pri vysokých teplotách uvoľnuje karcinogénne látky. Maximálna odporúčaná teplota je 260 °C. Problém môže nastať aj pri otázke, ako umývať teflonovú pancicu s  pripálenými zvyškami jedla. Pri tomto type nie je možné použiť žiadne drátenky ani podobné čistiace nástroje. Teflónové panvice môžeme zaradiť medzi takú zlatú strednú cestu.

Teflónová panvica

Keramická panvica - je zdravšou alternatívou teflónovej panvice, nakoľko ani pri vysokých teplotách neprodukuje žiadne toxické látky. Môžete preto veselo grilovať aj pri vysokých teplotých. Veľký pozor si treba ale dávať na kvalitu keramickej panvice. Lacnejšie neznačkové panvice majú keramický povrch príliš tenký a ten sa rýchlo opotrebuje. Opotrebovaná keramika nemá požadované vlastnosti.

Nerezové panvice - rovnako ako keramické, môžeme ich zaradiť medzi zdravé produkty. Ani pri prepaľovaní neprodukuje žiadne toxické látky. Horšie je to už s pripaľovaním. Nerezová vrstva nemá žiadne špeciálne vlastnosti, a preto sa jedlo veľmi ľahko pripáli.

Medené panvice - patria medzi tie najdrahšie panvice z nášho porovnania. Používajú ich často profesionálni kuchári. Pochváliť sa môžu vynikajúcou a rovnomernou distribúciou tepla a takmer nekonečnou životnosťou. Kvalitné medené panvice sa dedia z generácie na generáciu.