ETA Warmie Digi 1624 90000 elektrický konvektor – recenzia, skúsenosti

Elektronický termostat
Kompaktné rozmery

Hodnotenie:
(80.8%)
Pozrieť najlepšiu ponuku

Kompaktný el. konvektor, určený iba pre umiestnenie na podlahu a najmä do suchých priestorov. Má ohrev regulovateľný v 3 stupňoch (750, 1  250 a 2 000 W), elektronický termostat s displejom, ktorý zobrazuje aktuálnu teplotu a časovač, pomocou ktorého môžete určiť dobu, počas ktorej má byť zariadenie v prevádzke (v rozsahu (0 – 24 h).

Konvektor nie je vybavený ventilátorom na rozfukovanie vzduchu, ktorý by pomáhal udržať v miestnosti rovnomernejšie rozloženie teploty. Na druhej strane, vďaka tomu je úplne tichý.  Bezpečnosť zvyšuje ochrana proti prehriatiu, tým však rozsah jeho funkcií končí.

Cena vyše 60 eur je vzhľadom na výbavu adekvátna.

Parametre: výkon: 750/1 250/2 000 W; napájanie: 230 V; termostat: elektronický; ventilátor: nie; umiestnenie: iba na podlahu; ďalšie funkcie: displej, časovač, ochrana proti prehriatiu; rozmery (š × v × h): 64 × 43,5 × 22 cm; hmotnosť: 4,4 kg

Zaujal vás elektrický konvektor ETA Warmie Digi 1624 90000? Dostupný je na ✅  webe Heureka.sk.

Kompaktné rozmery, dočasné použitie

Konvektor ETA Warmie Digi 1624 je z tých kompaktnejších. Výrobca ho vybavil plastovým stojanom pre umiestnenie na podlahu, príslušenstvo pre montáž na stenu sme v balení nenašli.

Prenášania sa nemusíte báť, telo je už tradične z tenkého plechu, vďaka čomu má zariadenie nízku hmotnosť iba niečo vyše 4 kg, pocitovo je veľmi ľahké.

ETA Warmie Digi 1624 90000 recenzia

Výrobca nešpecifikuje, či je konvektor vhodný do vlhkých priestorov a neudáva ani stupeň krytia IP, čo je v tomto ohľade kľúčový parameter. V návode na použitie sme sa dočítali iba, že by sme zariadenie nemali umiestniť do bezpečných zón v okolí sprchového kúta či vane, z čoho vyvodzujeme, že pri protiľahlej stene kúpeľne by s tým nemal byť problém.

Elektronický termostat a časovač

Konvektor je vybavený vyhrievacím telesom s max. výkonom 2 000 W, čo je medzi el. konvektormi štandard. Ovládanie je riešené niekoľkými tlačidlami a ovládacími prvkami na bočnej strane konvektora.

Nastaviť si môžete výkon na úroveň 750, 1 250 či 2 000 W alebo teplotu v rozsahu 5 – 35 °C. Slúži na to elektronický termostat, ovládaný otočným ovládačom. Okrem neho je zariadenie vybavené aj časovačom, pomocou ktorého môžete nastaviť v rozsahu hodín dobu, po ktorej sa konvektor vypne (0 – 24 h).

Elektrický konvektor ETA Warmie Digi 1624 90000 ovládanie

Aktuálna teplota v miestnosti a ďalšie údaje sa zobrazujú na malom LED displeji, na indikáciu prevádzkových stavov slúžia LED kontrolky

Konvektor je vybavený ochranou proti prehriatiu (ak by ste ho napr. omylom zakryli či umiestnili tesne pod poličku). 

Na diaľku ho nezapnete

V balení konvektora sme nenašli diaľkový ovládač. Musíme tiež podotknúť, že kvôli elektronickému spôsobu ovládania konvektor nespustíte tým, že zapnete konkrétnu 230 V zásuvku na diaľku (pri využití systémov domácej automatizácie či inteligentného vykurovania).  Taktiež nemôžete využiť zapínanie vykurovania pomocou tzv. HDO, čo je systém využívaný na aktiváciu vykurovania pri prepnutí na tzv. nočný prúd (lacnejšia tarifa el. energie).

Výhody elektrického konvektora ETA Warmie Digi 1624 90000

Je to z dôvodu, že po prerušení a opätovnom spustení dodávky el. energie sa vykurovanie nespustí – konvektor sa prepne iba do pohotovostného režimu.

Priemerná výbava, primeraná cena

Konvektor ETA Warmie Digi 1624 ponúka ľahko nadpriemernú výbavu, avšak za adekvátnu cenu cca 60 eur. Ide o dobrú voľbu, ak chcete dočasne vykurovať menšie až stredné miestnosti. Výrobca ho taktiež odporúča iba na dočasné použitie, o čom svedčí aj nemožnosť montáže na stenu.

Pozitíva

Elektronický termostat
Kompaktné rozmery

Negatíva

Nedá sa namontovať na stenu
Nedá sa zapnúť na diaľku zopnutím 230 V zásuvky


Autor recenzie: Michal Toma
Dátum publikovania: 27.11.2019
Najlepšie elektrické konvektory 2024 – recenzie, test, porovnanie, skúsenosti

Najlepšie elektrické konvektory 2024 – recenzie, test, porovnanie, skúsenosti

Elektrické konvektory patria medzi najobľúbenejšie ohrievače, najmä pre svoju nízku cenu a kompaktný tvar – majú však aj svoje nevýhody. V článku vám prezradíme, kam sa konvektory hodia a do ktorých priestorov radšej zvoliť iný typ ohrievača, predstavíme najobľúbenejšie modely a poradíme, ako si el. konvektor vybrať. Najlepšie elektrické konvektory Elektrické... Prečítať článok


Komentáre

29/12/2020 22:00
Marek

Vadí mi len velmi vysoký kontrast na displayi a hlučnosť termostatu. Inak so spratnostou a vyhrevnostou spokojnost

15/10/2019 08:39
Kubo

Super vzhľad, je bezhlučný a funguje okamžite po zapnutí. Kúpili sme si ho minulý rok a fungoval bez problémov. Regulácia výkonu a jednoduchá montáž sú super.

Pridať komentár