Tefal TT 130130 hriankovač – recenzia, skúsenosti

7 stupňov opekania
Funkcia rozmrazovania
Široké štrbiny pre pečivo
Automatické vypnutie po dopečení
Odnímateľná priehradka na omrvinky

Hodnotenie:
(80%)
Pozrieť najlepšiu ponuku

Minimalistický hriankovač Tefal TT 130130 má dve štrbiny na prípravu hrianok. Štrbiny sú širšie, vďaka čomu sa do nich okrem plátkov chleba zmestí napríklad aj nakrájaná bageta alebo kaizerka. Disponuje 7 stupňami ohrevu a ponúka aj funkciu rozmrazovania, avšak nemá výsuvný držiak na pečivo. Hriankovač s výkonom 800 W sa po dopečení automaticky vypne, no zamrzí absencia vyhodenia pečiva. Toasty sú upečené rovnomerne, čomu dopomáha centrovanie. Spotrebič má odnímateľnú priehradku na zachytávanie omrviniek a otočný volič, ktorým je možné hriankovač predčasne vypnúť.

Biely hriankovač Tefal TT 130130 nájdete na ✅ webe Heureka.sk.

7 stupňov opekania

Hriankovač Tefal TT 130130 s výkonom 800 W pripraví dve chrumkavé hrianky. Opekanie je pomerne rýchle a rovnomerné. K dispozícii je 7 stupňov opekania, ktoré sa nastavujú pomocou otočného voliča na bočnej strane. Dizajn hriankovača v kombinácii bielej a čiernej farby je minimalistický, no použitý plast pôsobí lacno. Hriankovač je však na naše prekvapenie stabilný.

Tefal TT 130130 recenzia

Nechýba funkcia rozmrazovania, no držiak na pečivo tu nenájdete, z čoho sme boli sklamaní. Opečiete si alebo rozmrazíte len to pečivo, ktoré sa zmestí priamo do štrbín spotrebiča. Štrbiny sú, našťastie, dostatočne široké, a tak sa do nich zmestí napríklad aj rozkrojená kaizerka. Ak požadujete zabudovaný výsuvný ohrievač pečiva, siahnite radšej po konkurenčnom modeli Electrolux EAT 3300.

Trochu nepraktický

Malý a jednoduchý hriankovač Tefal disponuje automatickým vycentrovaním pečiva a ponúka tiež možnosť predbežného zastavenia opekania. Za mínus považujeme, že funkcia stop nemá samostatné tlačidlo, ale nastavuje sa otočným voličom tak, že treba vynulovať predvolenú dobu opekania. Samostatný vypínač by bol šikovnejším aj rýchlejším riešením.

Ovládanie hriankovača Tefal TT 130130

Tefal má svetelné kontrolky, ktoré signalizujú prevádzku a automatické vypínanie. Hrianky však po opečení nevyskočia hore a je nutné potiahnuť páčku na boku prístroja. Zdvih je relatívne vysoký, no pri menších kúskoch pečiva sme mali problém a na vytiahnutie sme museli použiť kliešte. Oceňujeme odnímateľnú priehradku, ktorá zachytáva všetky zvyšné omrvinky. Vďaka nej je údržba jednoduchšia.

Skúsenosti a recenzie

Spotrebitelia vlastniaci hriankovač Tefal TT 130130 pochválili dizajn, jednoduché ovládanie aj väčší priestor pre toasty. Ocenili ľahkú údržbu, kompaktné rozmery i dobrú cenu. Niektorým prekážali hlbšie štrbiny, z ktorých sa obtiažne vyberali menšie kúsky pečiva a za mínus označili tiež absenciu držiaka na pečivo pri rozmrazovaní.

Recenzie a skúsenosti s hriankovačom Tefal TT 130130

Pozitíva

7 stupňov opekania
Funkcia rozmrazovania
Široké štrbiny pre pečivo
Automatické vypnutie po dopečení
Odnímateľná priehradka na omrvinky

Negatíva

Bez výsuvného držiaka na pečivo
Funkcia stop nemá samostatné tlačidlo
Absencia automatického vyhodenia


Autor recenzie: Lucia Bihuncová
Dátum publikovania: 10.04.2021
Najlepšie hriankovače 2024 – recenzie, test, porovnanie

Najlepšie hriankovače 2024 – recenzie, test, porovnanie

Výber hriankovača nie je záležitosť, ktorú by ste hravo nezvládli, ale aj pri tomto produkte sa nájdu rozdielne parametre. V obchode sa vám možno budú zdať všetky hriankovače rovnaké a líšiace sa iba dizajnom a farbou, ale opak je pravdou. Aj pri hriankovačoch nájdeme vyhovujúce základné modely a modely, ktoré majú niečo navyše. Na čo sa teda zamerať pri výbere? Určite na kvalitu továrenského... Prečítať článok


Pridať komentár