Leifheit Regulus PowerVac 11926 tyčový vysávač – recenzia, skúsenosti

Rýchle nabíjanie
Kombinácia 2 v 1
Príslušenstvo
Priaznivá cena

Hodnotenie:
(77.8%)
Pozrieť najlepšiu ponuku

Jeden z najpredávanejších tyčových vysávačov na trhu. Vysávač je kombináciou podlahového a ručného vysávača s funkciou 2 v 1. Poháňaný je akumulátorom s napätím 20 V. Ponúka voľbu dvoch režimov Turbo a Eco. Doba prevádzky je pri ECO režime 40 minút. Čas nabíjanie približne 3,5 hodiny.

Objem zbernej nádoby vysávača je 0,45 litra. Hubica je vybavená dokonca LED osvetlením. Hubica obsahuje rotujúci kartáč, ktorý zberá nečistoty z podlahy či kobercov a nasáva za pomoci cyklónovej technológie. Ručný vysávač sa jednoducho odpája, pričom možno použiť rôzne nadstavce, ktoré výrobca dodáva.

Technické parametre: Typ vysávača: akumulátorový; Funkcie 2v1: áno; Typ akumulátora: Li-Ion; Napätie batérie: 20 V; Doba používania: 40 minút; Typ filtrácie: cyklónová + umývateľný filter; Objem nádoby na odpad: 0,45 l; Hmotnosť: 3,0 kg; Vhodný pre alergikov: nie

Dostupnosť tyčového vysávača 2 v 1 Leifheit Regulus PowerVac 11926 môžete sledovať na ✅  webe Heureka.sk.

Ohromujúci výkon nečakajte

Mnohé akumulátorové vysávače sa klasickým podlahovým s elektrickým napájaním výkonom nemôžu rovnať. Sú však vysávače na batériu, ktoré svojím výkonom v domácnosti úplne postačujú. Avšak, v tomto prípade to tak nie je. Li-Ion akumulátor s napätím 20 V dokáže vysávaču dodať dostatok energie, no sací výkon je oproti konkurencii menší.

Leifheit Regulus PowerVac 11926 recenzia

V ekologickom móde vydrží vysávač 40 minút, čo je v poriadku, no koberce, ako aj väčšie nečistoty sú značným problémom. Paradoxne, rotujúce kartáče dobre zberajú psie chlpy či vlasy. Pri vyššom výkone je vysávanie lepšie, no doba prevádzky sa skráti zhruba na 15 minút.

Vždy po ruke

To Leifheit naozaj je, pretože práve odnímateľný ručný vysávač je veľkým pozitívom. Ten môžete používať až s tromi rôznymi nadstavcami. Nadstavec na štrbiny, nadstavec na nábytok alebo nadstavec na strop, pavučiny a pod. Ručný vysávač váži iba 1,3 kg.

Bezvrecková cyklónová technológia nečistoty zberá do nádoby s objemom 0,45 litra, čo tiež nie je najviac. Klasický tyčový vysávač disponuje hubicou s otočnými kartáčmi a šiestimi LED diódami. Pri odstraňovaní nečistôt prechádza prach cyklónovou situáciou a takisto cez umývateľný filter.

Skladný a kompaktný

Ak by vám nevyhovovalo vysávač skladovať niekde v rohu pri zásuvke, pokojne ho môžete jednoducho rozložiť a umiestniť do skrine, aby ho vidno nebolo. Nízka hmotnosť okolo 3 kg a kompaktné rozmery robia vysávač veľmi mobilným aj počas vysávania.

Tyčový vysávač Leifheit Regulus PowerVac 11926

Hubica je navyše vybavená kolieskami, ktoré sa ladne pohybujú po podlahe či dlažbe bez toho, aby ju poškriabali.

Má svoje „muchy“

Okrem pre mňa slabšieho sacieho výkonu je tu ešte jeden zásadný problém, ktorý ťah vysávača zhoršuje. Cyklónová technológia síce separuje prachové častice, no tie sa aj tak postupne zachytávajú na mikrofilterTen sa následne upcháva a zhoršuje ťah vysávača. Filter je umývateľný, no pri viac znečistenom povrchu ho jednoducho musíte čistiť viackrát.

Oproti ostatným vysávačom by som ho nenazval práve tichým. Na to, že ide o akumulátorový vysávač, sa pomerne dosť ozýva. Hlučnosť na úrovni 78 dB sa nezdá tak ohlušujúca, no v praxi ho určite budete počuť viac.

Skúsenosti a recenzie

Svoju vysokú predajnosť Leifheit Regulus PowerVac 11926 dosahuje predovšetkým vďaka pomeru ceny a kvality. Skutočne za túto cenu v tejto kategórii zrejme nedostanete viac. Navyše, pre bežnú údržbu je vysávač Leifheit spoľahlivý. Hoci nie je práve ideálny pre koberce a väčšie nečistoty, pre udržovanie čistoty v domácnosti postačí.

Recenzie a skúsenosti s tyčovým vysávačom Leifheit Regulus PowerVac 11926

Ručný vysávač s nadstavcami si nájde svoje uplatnenie takisto. Vysávač ako taký má praktické rozmery a jednoducho sa používa. LED diódy na hubici vám posvietia pod posteľ či pod gauč a zapínanie priamo na ergonomickej rukoväti je tiež komfortný. Chybičkou je upchávajúci sa filter pri väčšom znečistení. O niečo väčší hluk zasa nie je tak hrozivým atribútom, ktorý by vás mal od kúpy odradiť.

Pozitíva

Rýchle nabíjanie
Kombinácia 2 v 1
Príslušenstvo
Priaznivá cena

Negatíva

Slabší sací výkon
Vyššia hlučnosť
Upchávanie filtra


Autor recenzie: Mgr. Lucia Kunkelová
Dátum publikovania: 26.09.2019
Najlepšie tyčové vysávače 2024 – recenzie, test, porovnanie

Najlepšie tyčové vysávače 2024 – recenzie, test, porovnanie

Pri riešení otázky, aký vysávač si domov zaobstarať, padá voľba väčšinou na klasický podlahový vysávač. Čoraz väčšiu popularitu si však získava tyčový vysávač. Mnohí považujú ich konštrukciu za praktickejšiu, vysávanie je pohodlnejšie, lepšie sa s ním manipuluje a pôsobí modernejšie. Je tyčový vysávač vhodný aj pre vás? Ktoré sú najlepšie tyčové vysávače na trhu? Podobne, ako je to s... Prečítať článok


Pridať komentár