ETA Pečenka 0133 90000 remoska – recenzia, skúsenosti

Pokrievka s priezorom a ventilačnými otvormi
Bezpečnostná poistka
Stojan v balení

Hodnotenie:
(74.8%)
Pozrieť najlepšiu ponuku

Hrniec na pečenie s netradičným štvorcovým tvarom. Vďaka tomu sa príliš nehodí na polievky, pečenie či dusenie však zvláda skvele. Vnútorný povrch je tvorený nepriľnavou teflónovou vrstvou, prípadné pripáleniny však na ňom zanechávajú škvrny. 

Ohrievacie teleso sa nachádza po obvode pokrievky a má výkon 475 W, čo je o niečo menej, ako majú konkurenčné modely. Teplotu si nastaviť nemôžete, zariadenie sa ovláda iba vypínačom. 

Výrobca do stredu pokrievky umiestnil priezor, takže vidíte, čo sa s jedlom deje bez toho, aby ste museli pokrievku odnímať. Hrniec je vybavený bezpečnostnou poistkou, ktorá ohrev po odňatí pokrievky vypne. Cena okolo 100 eur patrí medzi priemer, škoda však slabšieho výkonu.

Parametre: príkon: 475 W; ohrev: vrchný; objem: 4,3 l; povrchová úprava: teflón; regulácia teploty: nie; rozmery (š × v × h): 45 × 17,5 × 35 cm; hmotnosť: 2,5 kg

Remosku ETA Pečenka 0133 90000 nájdete na ✅  webe Heureka.sk.

Netradične hranatý

Elektrický hrniec ETA Pečenka prichádza s netradične hranatým štvorcovým tvarom. Polievky, marmelády a pod. pokrmy sa vám v ňom nebudú miešať jednoducho, no pečenie, dusenie a varenie zvláda bez problémov.

ETA Pečenka 0133 90000 recenzia

Hrniec má pôdorys 28 × 28 cm, no výška 11 cm sa nám zdala byť trochu malá. Väčšiu hydinu teda budete musieť pred pečením naporcovať. Povrch je ošetrený vrstvou z teflónu, takže pri používaní si budete musieť dať pozor, aby ste ho nepoškriabali. Pripálené jedlo na ňom zanechalo škvrny, ktoré sa nám nedarilo vyčistiť.

Na napájanie slúži 1,5 m dlhý a napevno zabudovaný kábel s textilným opletením, ktorý odolá aj vyšším teplotám. 

O 100 W menej

Výrobcu musíme pochváliť za šikovné riešenie ohrevu. Ohrievacie teleso je síce zabudované v pokrievke, avšak po jeho obvode. Do stredu pokrievky tak mohli konštruktéri zabudovať priezor, pomocou ktorého ihneď vidíte, čo sa v hrnci deje aj bez odobratia pokrievky (zachová sa tak teplota vo vnútri).

ETA Pečenka má výkon ohrevu 475 W, čo je o cca 100 W menej, ako je bežné pri konkurenčných modeloch. V praxi to je občas citeľné a niektoré objemné pokrmy (napr. kura) sme museli piecť o niečo dlhšie, ako v iných remoskách.

Nastaviteľný termostat sme na hrnci nenašli, museli sme sa teda zaobísť bez regulácie teploty. Jediným ovládacím prvkom je mechanický vypínač so svetelnou signalizáciou zapnutia.

Na bezpečnosť výrobca nezabudol

Aby sa hrniec pri varení nenatlakoval, vybavil výrobca pokrievku ventilačnými otvormi.

Bezpečnosť ďalej zvyšuje poistka, ktorá vypne ohrev, hneď ako odoberiete pokrievku. Poistka sa nám zdala byť dosť citlivá a občas sme si museli dať pozor, aby sme pokrievku nasadili presne.

ETA Pečenka 0133 90000 pokrievka

V balení sme našli aj stojan, ktorý hrniec tepelne izoluje od povrchu kuchynskej linky či stola.

Cenovo patrí medzi priemer

El. hrniec ETA Pečenka stojí okolo 100 eur, čo je podľa nás primeraná cena, škoda však nižšieho výkonu. Výrobca sa pýši rozšírenou zárukou 5 rokov na ohrievacie teleso. Práve to je však súčiastka, ktorá sa kaziť nezvykne – radšej by sme teda privítali napr. záruku na nepriľnavosť povrchu.

Skúsenosti a recenzie

Skúsenosti s remoskou značky ETA majú používatelia väčšinou dobré. Pozdáva sa im nízka spotreba, sklenený priezor, jednoduché čistenie i bezpečnostná poistka. Mnohým sa nepozdáva povrchová úprava, teflón nepovažujú za dobrú voľbu, privítali by aj možnosť regulácie teploty.

Recenzie a skúsenosti s remoskou ETA Pečenka 0133 90000

Pozitíva

Pokrievka s priezorom a ventilačnými otvormi
Bezpečnostná poistka
Stojan v balení

Negatíva

Menší výkon
Chýba regulátor teploty


Autor recenzie: Michal Toma
Dátum publikovania: 27.11.2019
Najlepšie elektrické panvice (remosky) 2024 – recenzie, test, porovnanie, skúsenosti

Najlepšie elektrické panvice (remosky) 2024 – recenzie, test, porovnanie, skúsenosti

Možno aj vy ste kedysi mali doma tzv. remosku. Išlo o elektrický hrniec s mohutnou kovovou pokrievkou, ktorá bola vybavená ohrievacím telesom. Remoska je pôvodný obchodný názov tohto el. hrnca, týmto slovom však mnohí ľudia označujú všetky elektrické hrnce, pekáče, resp. panvice. Poradíme vám, ako si takéto zariadenie vybrať a predstavíme vám najobľúbenejšie modely. Najlepšie... Prečítať článok


Komentáre

20/11/2019 13:20
Lucy

Je trochu menšia ako som čakala, ale keďže sme v domácnosti len dvaja, vyhovuje. Mäso je vždy šťavnaté, mám pocit, že v porovnaní s klasickou rúrou pečie o niečo lepšie.

Pridať komentár