ETA Nico 2219 90000 robotický vysávač – recenzia, skúsenosti

Dobre vysáva zvieracie chlpy
Slušná výdrž akumulátora
Dostatočne veľká nádoba na prach
Jednoduché ovládanie cez ovládač
Nízky dizajn sa dostane pod nábytok

Hodnotenie:
(79.4%)
Pozrieť najlepšiu ponuku

ETA Nico 2219 90000 dokáže povysávať aj vytrieť celý väčší byt vďaka dobrej výdrži akumulátora. Zachytí najmenšie čiastočky, pretože má dvojnásobnú filtráciu vrátane HEPA filtra. Hoci má gyroskopickú navigáciu a pohybové senzory, orientácia v priestore nie je najlepšia. Občas sa motá a naráža do nábytku či iných prekážok. Ovládanie je jednoduché prostredníctvom diaľkového ovládača alebo cez mobilnú aplikáciu. Tá by si zaslúžila vylepšenie, aby bola viac prehľadná. Na kúpu láka dobre nastavená cena aj fakt, že prístroj vie vysávať a zároveň mopovať. Hodí sa na koberce s nízkym vlasom a na všetky tvrdé podlahy. Najlepšie si počína na rovných podlahách bez špár.

Parametre: typ vysávača: robotický; vhodnosť pre: koberce a tvrdé podlahy; hlučnosť: 63 dB; maximálna výška prekážky: 1,5 cm; prevedenie: 2v1 (vysávanie a mopovanie); diaľkové ovládanie: áno; filter: HEPA; objem nádoby na prach: 600 ml; funkcie: virtuálna zábrana, rozoznanie prekážok, detekcia schodov, WiFi pripojenie, časovač, navigácia, program SPOT; automatické vysypanie: nie; napájanie: akumulátor; typ akumulátora: Li-Ion; kapacita akumulátora: 3 000 mAh; doba prevádzky: 140 minút; doba nabíjania: 6 hodín; automatické dobíjanie: áno; výška robota: 7,5 cm; hmotnosť: 3,69 kg

Robotický vysávač ETA Nico 2219 90000 si hravo poradí so zvieracími chlpmi, no paradoxne, prach mu občas robí problémy. Okrem vysávania zvláda aj mopovanie. Hodí sa na koberce a podlahy a vďaka dobrej výdrž batérie zvládne na jedno nabitie celý väčší byt. Chod je tichý a údržba nenáročná. Sklame horšia orientácia v priestore a neprehľadná mobilná aplikácia. Našťastie, dá sa ovládať aj cez diaľkový ovládač. Výhodou je dobre nastavená cena.

Dobre vysaje zvieracie chlpy

Robot dokáže vysávať, ale aj namokro vytierať, preto sa hodí na koberce i podlahy. Výkon nie je najlepší, niekedy mu prach robí problém, ale zvieracie chlpy vysaje dobre. Je vybavený dvojnásobnou filtráciou vrátane HEPA filtra. Nechýba hlavná rotačná kefa a dve bočné kefy pre upratovanie pozdĺž stien a v rohoch. Vďaka výške robota 7,5 cm sa zmestí pod nábytok, ktorý je na nožičkách. Oceňujeme tichý chod, maximálna hlučnosť dosahuje 63 dB. Ešte tichší je Sencor SRV 4250SL s hladinou hluku 60 dB, prípadne Tesla RoboStar T60, ktorého maximálna hlučnosť je len 55 dB. Upratovanie vďaka tomu neruší vašich domácich miláčikov ani deti, ak sa práve nachádzajú doma.

ETA Nico 2219 90000 recenzia

Horšia orientácia v priestore

Vysávač disponuje gyroskopickou navigáciou, no orientácia v priestore nie je najlepšia. Prístroj si sám zvolí ideálnu trasu, avšak pamätá si prekážky a ak niečo premiestníte, do prekážky narazí. Inteligentné pohybové snímače bránia pádu zo schodov a počas nášho testu nespadol ani raz. Ako sme naznačili, systém Anti-Collision monitorujúci prekážky však nie je najlepší. Plusom je, že robot vie prejsť cez prahy alebo prechodové lišty do výšky 1,5 cm. Z miestnosti do miestnosti prejde sám. Cez aplikáciu sme si nastavili zakázané zóny, čo sa hodí, ak máte v domácnosti malé deti, zvieracích miláčikov alebo cenné veci.

Slušná výdrž batérie

Prístroj poháňa digitálny motor a dobíjací akumulátor. Ten dokáže byť v prevádzke 140 minút na jedno nabitie. To stačí na povysávanie väčšieho bytu alebo menšieho domu. Smeti sa zbierajú do pomerne veľkej nádoby s kapacitou 600 ml. Údržba je jednoduchá, po upratovaní stačí nádobu vysypať do odpadkového koša, prípadne vytrieť vlhkou handričkou. Po upratovaní sa prístroj sám vráti do nabíjacej stanice. Nabíjanie trvá 5 až 6 hodín doplna.

Robotický vysávač ETA Nico 2219 90000

Horšia orientácia v aplikácii

Ovládanie robota je jednoduché, slúži na to diaľkový ovládač alebo mobilná aplikácia ETA SMART. Tú si treba stiahnuť a nainštalovať do mobilu. Aplikácia je dostupné pre operačný systém Android aj iOS. Na výber sú štyri režimy upratovania a tri stupne sacieho výkonu. Ani najvyšší výkon sa však nehodí na príliš husté koberce. Plusom je časovač, vďaka ktorému sme si mohli naplánovať upratovanie na konkrétny čas. Prostredníctvom aplikácie sme videli históriu upratovania vrátane prejdenej trasy. Aplikácia by si zaslúžila zmeny, aby sa v nej jednoduchšie orientovalo.

Skúsenosti a recenzie

Ako uviedli viacerí, ide o robotický vysávač za dobrú cenu. Dobre vysáva i namokro vytiera. Hodí sa na koberce i dlažbu, avšak najlepšie si poradí len s hladkou dlažbou. Parádne berie psie chlpy, prach iba čiastočne. Upratanie dvoch miestností s rozlohou cca 50 metrov štvorcových zvládne za 40 minút. Používatelia ocenili, že má štyri režimy vysávania a že kapacita batérie je dostatočná aj pre väčší byt. Za mínus považujú nepoužiteľnú mapu sledovania pohybu, pretože vôbec nezodpovedá realite. Niektorí sa stretli s chybnými kusmi. Robot nečakane zastavoval, blikala červená kontrolka a pod. Vysávanie tiež nebolo dôkladné a produkt išiel na reklamáciu. Väčšina používateľov natrafila na fungujúce kusy a pomoc v domácnosti pri upratovaní ocenila.

Recenzie a skúsenosti s robotickým vysávačom ETA Nico 2219 90000
Zdroj: Heureka.sk

Pozitíva

Dobre vysáva zvieracie chlpy
Slušná výdrž akumulátora
Dostatočne veľká nádoba na prach
Jednoduché ovládanie cez ovládač
Nízky dizajn sa dostane pod nábytok

Negatíva

Občas naráža do nábytku a predmetov
Horšia orientácia v aplikácii


Autor recenzie: Lucia Bihuncová
Dátum publikovania: 10.02.2023
Najlepšie vysávače 2024 – recenzie, test, porovnanie

Najlepšie vysávače 2024 – recenzie, test, porovnanie

Vysávač je spotrebič, o ktorom veľmi nepremýšlame. Pre väčšinu z nás je symbolom povinného upratovania, ktorému by sme sa najradšej vyhli. Kvalitný model nám však môže prácu do veľkej miery uľahčiť. Preto sme zozbierali rôzne testy, hodnotenia, porovnania a recenzie a vytvorili z nich prehľadnú tabuľku, ktorá vám pomôže s výberom. Ak si vyberiete niektorý z týchto modelov, určite... Prečítať článok

Ako vyčistiť filter a hadicu od vysávača? Údržba vysávača vplýva na jeho životnosť

Ako vyčistiť filter a hadicu od vysávača? Údržba vysávača vplýva na jeho životnosť

Vysávač je skvelý pomocník, ktorý uľahčí upratovanie vašej domácnosti. Hoci jeho údržba nie je náročná, zaslúži si vašu pozornosť a starostlivosť tak, ako aj každý iný elektrospotrebič. Ak sa oň pravidelne a adekvátne staráte, predĺžite tým jeho životnosť, ušetríte na energiách a najmä... Prečítať článok


Pridať komentár