ETA Calderon II 1134 90010 parný hrniec – recenzia, skúsenosti

Veľký objem
Každú z nádob je možné predeliť na 2 samostatné časti
6 prednastavených programov
Prehľadný LCD displej
Externé dopĺňanie vody počas varenia
Rýchle nahrievanie vody a generovanie pary
Funkcia automatického vypnutia
Funkcia udržiavania teploty hotového pokrmu
99 min. časovač
Duálne zóny varenia
Kompaktné rozmery po zložení
Nádobka na varenie ryže a nadstavce na vajíčka

Hodnotenie:
(76.8%)
Pozrieť najlepšiu ponuku

Parný hrniec ETA Calderon II patrí do kategórie pokrokových kuchynských spotrebičov, ktoré jedlo nielenže uvaria rýchlo a zdravo, ale i veľmi jednoducho. Hrniec ETA je vybavený mnohými praktickými funkciami, medzi ktoré patrí až 99 min. časovač, funkcia automatického vypnutia a udržiavania teploty uvareného pokrmu počas 20 min. či 6 prednastavených programov.

Zariadenie pozostáva z elektrickej základne, na ktorej sa nachádza veľký LCD displej a 2 objemných nádob so samostatnými zónami varenia. Tie môžete navyše predeliť na ďalšie 2 oddelené časti. Súčasťou parného hrnca ETA Calderon II je integrovaná odkvapová miska, zásobník na vodu, ktorý je možné dopĺňať aj v priebehu varenia a špeciálna nádoba na varenie ryže.

Technické parametre: celkový objem = 11 l, počet nádob = 2, príkon = 1 800 W, časovač = 99 min., dĺžka napájacieho kábla = 1 m, materiál = plast

Parný hrniec s množstvom praktických funkcií ETA Calderon II 1134 90010 je dostupný na ✅  webe Heureka.sk.

Investícia, ktorá sa oplatí

Parný hrniec ETA Calderon II nie je najlacnejší, po odhalení jeho schopností a možností sa nám však jeho cena prestala zdať až taká nehorázne vysoká. S úplne čistým svedomím totiž môžeme povedať, že tento spotrebič disponuje takmer všetkými funkciami, ktoré prípravu jedla v parnom hrnci nesmierne uľahčujú a zefektívňujú.

Pozoruhodný je najmä jeho objem, ktorý predstavuje až 11 l. Áno, je pravda, že súčasťou parného hrnca sú iba 2 samostatné nádoby, avšak pozor, každú z nich môžete predeliť na ďalšie 2 samostatné časti. Vo výslednom efekte teda máte k dispozícii až 4 oddelené priehradky. ETA Calderon II vďaka tomu môžu využívať mnohopočetné, no i menej početné rodiny.

ETA Calderon II 1134 90010 recenzia

Za spomenutie stoja taktiež integrované držiaky na vajíčka a nádoba na varenie ryže či prípravu polievok, kompaktné rozmery po zložení spotrebiča a možnosť dopĺňania zásobníka na vodu v priebehu varenia. Vďaka vysokému výkonu 1 800 W parný hrniec vodu ohreje extrémne rýchlo. Presnejšie, horúca para sa začne generovať už v priebehu 30 s. Z negatív musíme vypichnúť celkom krátky napájací kábel, ktorý má iba 1 m a spomínanú vysokú spotrebu.

Presné ovládanie, ktoré môže popliesť hlavu

Ovládanie parného hrnca ETA Calderon II je veľmi presné, i keď trošku komplikované. Na jeho prednej strane nájdete pomerne veľký LCD displej a ovládací panel s niekoľkými tlačidlami. Hlavným vypínačom zariadenie zapnete a vypnete a tlačidlom START/PAUSE môžete práve prebiehajúci program kedykoľvek pozastaviť a opätovne spustiť.

MENU L a MENU P slúžia na zvolenie jedného zo 6 prednastavených programov pre každú z nádob. Na výber máte režimy: „zelenina“ (20 min.), „mäso“ (30 min.), „kura“ (35 min.), „ryby“ (15 min.), „ryža“ (40 min.) a „vajíčka“ (20 min.). Ak by vám nevyhovovala ani 1 z týchto možností, môžete využiť manuálny časovač, ktorý sa dá nastaviť po 1 minúte, a to od 1 do 99 min.

Parný hriniec ETA Calderon II 1134 90010

Vskutku výnimočnou je funkcia 2 samostatných zón varenia. V praxi ide o to, že čas prípravy pokrmu alebo niektorý z prednastavených režimov môžete nastaviť individuálne pre spodnú a individuálne pre vrchnú nádobu. Táto možnosť varenie podstatne uľahčuje, keďže naraz pripravíte jemnú zeleninu aj tuhé mäso bez toho, aby ste ich museli kontrolovať a priebežne odoberať či prekladať nádoby.

Automatické vypnutie je pri vyššie spomenutých funkciách samozrejmosťou. Dôjde k nemu v 2 prípadoch, a to vtedy, keď uplynie vami nastavený čas alebo vtedy, keď v priebehu 60 min. neprebehne žiadna „operácia“, inak povedané, keď na hrniec zabudnete. Funkciu udržiavania servírovacej teploty nepochybne oceňujeme, bohužiaľ, môžete si ju nastaviť maximálne na 20 min.

Bezpečná a praktická príprava jedla

Akýkoľvek parný hrniec prípravu jedla zásadne uľahčuje a robí zdravšou. Množstvo kontroliek a bezpečnostné poistky však do vašej kuchyne prinesú pokoj a pocit bezpečia. Parný hrniec ETA Calderon II je v tomto smere skutočnou výhrou. Zvukové kontrolky vás upozornia na jeho zapojenie do siete aj následné zapnutie pomocou tlačidla ON, ukončenie príslušného režimu, ukončenie režimu na udržiavanie teploty a automatické vypnutie.

ETA Calderon II 1134 90010 nádoba na ryžu

Za zvukovými nezaostávajú ani optické indikátory na LCD displeji. Blikajúci symbol hrnca vás upovedomí o tom, či parný hrniec aktuálne generuje horúcu paru alebo je jej generácia pozastavená, prípadne úplne vypnutá. Kontrolka s 2 kvapkami sa zapne, keď je potrebné do zásobníka doliať vodu a symbol viacerých kvapiek začne blikať vo chvíli, keď je nevyhnutné zariadenie odvápniť.

Skúsenosti a recenzie

Popravde, na parný hrniec ETA Calderon sme nenašli príliš veľa recenzií. Medzi tými, na ktoré sme narazili, sme však nenašli ani jedno krivé slovo. Zákazníci si pochvaľujú rýchle nahrievanie vody a následnú generáciu pary, kompaktné rozmery po zložení a možnosť nastavenia 2 rozdielnych časov pre každú z nádob.

Recenzie a skúsenosti s parným hrncom ETA Calderon II 1134 90010

Pozitíva

Veľký objem
Každú z nádob je možné predeliť na 2 samostatné časti
6 prednastavených programov
Prehľadný LCD displej
Externé dopĺňanie vody počas varenia
Rýchle nahrievanie vody a generovanie pary
Funkcia automatického vypnutia
Funkcia udržiavania teploty hotového pokrmu
99 min. časovač
Duálne zóny varenia
Kompaktné rozmery po zložení
Nádobka na varenie ryže a nadstavce na vajíčka

Negatíva

Vysoká cena
Vyššia spotreba energie
Krátky napájací kábel


Autor recenzie: Viktória Hartmannová
Dátum publikovania: 27.11.2020
Najlepšie parné hrnce 2024 – recenzie, test, porovnanie

Najlepšie parné hrnce 2024 – recenzie, test, porovnanie

Varenie v pare je trendom súčasnosti. Uvedomujú si to aj výrobcovia a už takmer každý výrobca domácich spotrebičov zaradil do svojej ponuky aj parné hrnce. Výsledkom je široká ponuka na trhu, ktorá v sebe skrýva kvalitné výrobky, ale aj lacné nepodarky. Aby sme vám pomohli s výberom, zostavili sme rebríček najlepších parných hrncov dostupných na slovenskom trhu. Rebríček odráža recenzie a... Prečítať článok


Pridať komentár