ETA Falco 1515 90000 robotický vysávač – recenzia, skúsenosti

Vynikajúca navigácia, nenaráža do stien
Iba 7,5 cm vysoký

Hodnotenie:
(74%)
Pozrieť najlepšiu ponuku

Vysávací robot, ktorý dokáže tiež utierať podlahu nasucho i namokro. Je výnimočne tenký (iba 7,5 cm) a hodí sa na vysávanie tvrdých podláh i kobercov. V balení sa totiž nachádzajú 2 typy rotačných kief na rôzne druhy povrchov.

Robot je vybavený až 16 senzormi a inteligentným navigačným algoritmom, vďaka ktorému pri práci nenaráža do nábytku. Nemusíte sa ani obávať, že by spadol zo schodov a môžete mu vymedziť priestor pomocou dodanej virtuálnej steny.

Môžete ho ovládať pomocou dodaného diaľkového ovládača či tlačidiel priamo na jeho vrchu, mobilnú aplikáciu však použiť nemôžete. Napriek tomu ponúka 4 vysávacie programy a vybrať si môžete z 2 rýchlostí pohybu a 2 úrovní sacieho výkonu.

Na 1 nabitie vydrží vysávač 1,5 – 2 h a pred vybitím sa sám presunie do nabíjacej stanice a nabije doplna za cca 5 h. Cena okolo 300 eur je vzhľadom na výbavu primeraná.

Parametre: vhodný na: všetky typy podláh i koberce; objem nádoby na prach/na čistiaci prostriedok: 0,6 l/0,3 l; kapacita akumulátora: 2 600 mAh; výdrž na jedno nabitie: 120 min.; doplnkové funkcie: vytieranie nasucho i namokro, automatické nabíjanie, detekcia schodov, virtuálna stena, plánovanie vysávania na dni v týždni; hlučnosť: 72 dB; rozmery (d × š × v): 33 × 33 × 7,5 cm; hmotnosť: 2,55 kg

Robotický vysávač ETA Falco 1515 90000 si môžete pohodlne zakúpiť na  webe Heureka.sk.

Nižší než konkurencia

Dizajn tohto robotického vysávača nás neohúril. Nie je príliš uhladený, za čo môže hlavne ovládací panel s tlačidlami a displejom v jeho vrchnej časti.

ETA Falco 1515 90000 recenzia

Oproti konkurenčným modelom má však jednoznačnú výhodu v malej výške – iba 7,8 cm oproti bežným 9 cm. Zmestí sa teda aj pod nižší nábytok.

Povysáva i utrie

ETA Falco 1515 90000 si pri zbere nečistôt pomáha horizontálnou valcovou kefou v sacom otvore. V balení sme našli kefy dve – gumová vyčistí tvrdé podlahy a štetinová zasa koberce. Škoda však, že kefa je iba jedna, na drahších robotických vysávačoch ich spravidla nájdete dve, rotujúce oproti sebe. Hlavnej kefe pomáhajú zametať nečistoty od okrajov stien a rohov dve zvislé kefky. Zásobník na nečistoty má kapacitu 0,6 l, čo je nadpriemerná hodnota.

ETA Falco 1515 90000 kefy

Okrem vysávania vám tento robotický pomocník tiež poutiera podlahy, a to nasucho i namokro. Na automatické dávkovanie čistiaceho prostriedku slúži samostatný zásobník s objemom 0,3 l, na utieranie zasa mopové návleky (v balení sme našli 2). Spotreba prostriedku sa nám zdala byť pomerne nízka, utieral však dostatočne. 

Robot sa nám čistil jednoducho, oba zásobníky stačilo umyť pod tečúcou vodou. Čistiť pod vodou môžete aj filtre (ETA Falco ich má 3), no HEPA filtru sa po umytí vodou znižuje filtračná schopnosť, takže výrobca odporúča max. 3 umytia. V balení sme na zjednodušenie čistenia našli aj čistiace kefky.

16 pohybových senzorov

Vysávací robot ETA Falco 1515 90000 je podľa výrobcu vybavený až 16 druhmi senzorov. Navigácia sa nám zdala skutočne prepracovaná, robot zbytočne nenarážal do nábytku či iných prekážok. Vďaka špeciálnemu senzoru sa nemusíte báť ani toho, že by spadol zo schodov.

Pohybové senzory robotického vysávača ETA Falco 1515 90000

Vysávaču môžete vymedziť priestor, do ktorého nemá vstúpiť pomocou špeciálnej kocky (v balení). Tá vytvorí pomocou infračervených lúčov tzv. virtuálnu stenu, za ktorú robot nepôjde.

Čo sa týka líšt, prahov či iných prekážok vysávač si poradí s cca 1,5 cm výškou (závisí to aj od tvaru lišty či prahu). Robot dokáže tiež vyliezť na koberec do asi 1 cm, občas mu to však trvalo a musel to skúsiť na viac ráz.

Bez aplikácie, no s nastaviteľnou rýchlosťou a výkonom

Vzhľadom na cenu vysávača nás prekvapila absencia Wi-Fi pripojenia a tým aj nemožnosť ovládania cez aplikáciu. V balení sme však našli diaľkový ovládač a na nastavovanie slúžia aj tlačidlá priamo na vysávači. Jednotlivé nastavenia, prevádzkové stavy či časy zobrazuje LED displej.

Vysávač ponúka 4 upratovacie programy – môžete si vybrať z bodového vysávania, vysávania pozdĺž stien, efektívneho vysávania celej miestnosti či automatického programu, pri ktorom vysávač začne pozdĺž stien a postupne si miestnosť rozdelí na viac častí.

Čo nás však prekvapilo, bola možnosť zvoliť si úroveň sacieho výkonu v 2 krokoch a tiež možnosť zvoliť si rýchlosť pohybu. Túto funkciu sme nevideli ani na väčšine robotických vysávačov vyššej triedy. Samozrejmosťou je aj možnosť naplánovania upratovania na konkrétne dni v týždni.

Sací výkon hodnotíme ako dostatočný, hlučnosť sa nám zdala byť vyššia ako pri konkurenčných modeloch, nebola však nijako rušivá.

2 h na jedno nabitie

Robotický vysávač ETA Falco 1515 90000 je vybavený akumulátorom v nadštandardnou kapacitou 2 600 mAh. Vydrží teda vysávať 1,5 – 2 h na jedno nabitie. Nabije sa automaticky, pred úplným vybitím akumulátora sa presunie do nabíjacej stanice. Nabíjanie trvá 5 h a stanica je napájaná priloženým napájacím adaptérom.

Robotický vysávač ETA Falco 1515 90000 s kolieskami

Rovnaký napájací konektor sme našli aj na samotnom vysávači, zaujímavé však je, že výrobca možnosť priameho nabíjania v návode na použitie neuvádza.

S primeranou cenou

Za robotický vysávač ETA Falco 1515 90000 dáte cca 300 eur. Vzhľadom na parametre ide o primeranú cenu. Príjemne nás prekvapil najmä jeho prepracovaný navigačný systém, najväčšiu výčitku máme voči absencii mobilnej aplikácie.

Pozitíva

Vynikajúca navigácia, nenaráža do stien
Iba 7,5 cm vysoký

Negatíva

Nedá sa ovládať aplikáciou


Autor recenzie: Michal Toma
Dátum publikovania: 29.06.2020
Najlepšie robotické vysávače 2024 – recenzie, test, porovnanie

Najlepšie robotické vysávače 2024 – recenzie, test, porovnanie

S robotickými vysávačmi akoby sa roztrhlo vrece a výrobcovia neustále prichádzajú s novými a novými modelmi. Keďže na trhu sú vysávače za desiatky i za stovky eur, pozreli sme sa na rozdiely medzi jednotlivými modelmi a dáme vám zopár rád ohľadne výberu toho správneho pre vaše potreby. Dáme vám zopár rád ohľadne výberu toho správneho pre vaše potreby. Najlepšie robotické vysávače... Prečítať článok

Xiaomi vysávače – porovnanie, recenzie, testy, skúsenosti. Robotické s mopom sú hit

Xiaomi vysávače – porovnanie, recenzie, testy, skúsenosti. Robotické s mopom sú hit

Xiaomi už nejaký ten rok úspešne búra stereotypy o nekvalitnej čínskej elektronike. Možno túto značku poznáte najmä pre jej smartfóny, v ich portfóliu nájdete aj inú elektroniku a rôzne smart výrobky – napr. aj robotické vysávače. Práve na tie sme sa pozreli a v článku vám popíšeme ich... Prečítať článok


Pridať komentár