Russell Hobbs 21702 prekvapkávací kávovar – recenzia, skúsenosti

Vylepšený systém extrakcie kávy
Ručičkový ukazovateľ stavu

Hodnotenie:
(79.2%)
Pozrieť najlepšiu ponuku

Sympatický prekvapkávací kávovar s unikátnym retro dizajnom. Nájdete na ňom množstvo chrómovaných prvkov, no najviac vás asi zaujme ručičkový ukazovateľ prevádzkového stavu.

Kávovar využíva vylepšený systém extrakcie kávy, kedy je káva v papierovom filtri ostrekovaná viacerými prúdmi vody, vďaka čomu získate viac chuti z rovnakého množstva v porovnaní s konkurenčnými modelmi.

Po dokončení procesu sa kávovar prepne do režimu udržiavania teploty, ktorý trvá 40 min. – potom sa vypne. Kávovar je tiež vybavený anti-drip systémom proti kvapkaniu pri odobratej sklenenej kanvici.

Žiaľ, daňou za retro dizajn je o málo vyššia cena než pri porovnateľných konkurenčných modeloch. 

Parametre: príkon: 1 000 W; nádoba na hotovú kávu: 1,25 l/sklenená (cca 10 šálok); filtrácia: jednorazové papierové filtre; funkcie: ručičkový ukazovateľ stavu, udržiavanie teploty, anti-drip, poistka proti prehriatiu; rozmery (š × v × h): 18,5 × 30,4 × 23,8 cm; hmotnosť: 2,1 kg

Zaujal vás retro kávovar Russell Hobbs 21702? V krémovej farbe je dostupný na ✅  webe Heureka.sk.

Elegantný retro dizajn

Dizajn tohto prekvapkávacieho kávovaru je netradičný – základom je plast, no množstvo chrómovaných prvkov pripomína staré spotrebiče z 50. či 60. rokov minulého storočia.

Russell Hobbs 21702 recenzia

Zásobník na vodu i sklenená kanvica majú kapacitu na cca 10 väčších šálok kávy (objem 1,25 l). Kanvica je vybavená anti-drip systémom – keď ju z prístroja vyberiete, prebytočná káva z filtra nebude kvapkať. 

Páči sa nám aj štrbina na ľavej strane kávovaru, kam môžete zavesiť dávkovač na mletú kávu (ten nájdete v balení).

Ihneď viete, čo sa deje

Retro dizajn umocňuje aj typický kovový páčkový prepínač, s ktorým kávovar zapínate a vypínate. Zapnutie indikuje jedna LED kontrolka.

Okrem kontrolky nájdete na vrchnej časti kávovaru aj netradičný ručičkový ukazovateľ prevádzkového stavu. Ten svojou pozíciou indikuje prebiehajúci proces prípravy kávy. Po jeho dokončení sa kávovar prepne do režimu udržiavania teploty, pričom na ukazovateli môžete sledovať čas zostávajúci do úplného vypnutia kávovaru (udržiavanie teploty trvá 40 min.).

Ukazovateľ stavu kávovaru Russell Hobbs 21702

Výrobca sa pýši, že kávovar vybavil unikátnym systémom extrakcie kávy s viacerými tryskami. Tie ostrekujú namletú kávu viacerými prúdmi vody, vďaka čomu získate z rovnakého množstva kávy viac chuti ako pri iných modeloch. V praxi sa nám tento rozdiel nezdal byť príliš veľký.

Filtre v balení nenájdete

Kávovar využíva trvalý umývateľný filter (veľkosť č. 4), čiže si nemusíte kupovať papierové.

Napriek tomu, že tento kávovar neponúka žiadne extra funkcie, musíte počítať s tým, že za unikátny dizajn si priplatíte cca 10 – 15 eur oproti iným modelom v tejto triede. Na druhej strane, retro dizajn nemusí pasovať do každej kuchyne.

Skúsenosti a recenzie

Retro kávovar zaujme svojím dizajnom i jednoduchou obsluhou. Keďže má trvalý filter, žiadne ďašlie investície do papierových filtrov vás nečakajú. Teplo udržiava 40 min., kávu si tak môžete vychutnávať celé ráno. Chýba mu však časovač, takže vás ráno nebude čakať čerstvo pripravená káva.

Recenzie a skúsenosti s retro kávovarom Russell Hobbs 21702

Pozitíva

Vylepšený systém extrakcie kávy
Ručičkový ukazovateľ stavu

Negatíva

Filtre nie sú súčasťou balenia
Retro dizajn nemusí sadnúť každému


Autor recenzie: Michal Toma
Dátum publikovania: 26.09.2019
Najlepšie prekvapkávacie kávovary 2024 – recenzie, test, porovnanie, skúsenosti

Najlepšie prekvapkávacie kávovary 2024 – recenzie, test, porovnanie, skúsenosti

Popri širokej ponuke espresso kávovarov, ktoré dokážu pripraviť tú najchutnejšiu kávu, si možno pomyslíte, že prekvapkávacie kávovary patria do minulého desaťročia. Nie je to úplne tak, oproti espressovačom majú niekoľko výhod. V článku vám poradíme, ako funguje prekvapkávač, predstavíme najobľúbenejšie z nich a poradíme, ako vybrať prekvapkávač. Najlepšie prekvapkávacie kávovary... Prečítať článok


Komentáre

16/08/2019 14:55
Marek

Manželka ho dostala na narodeniny a je s ním spokojná. Páčia sa jej retro veci, takže výzoru nie je čo vytknúť. Obsluha je vcelku jednoduchá a káva výborná, takže spokojný som aj ja :)

Pridať komentár