Princess 292986 popkornovač – recenzia, skúsenosti

Jednoduchý a uhladený dizajn
Možnosť nahriať maslo či čokoládu

Hodnotenie:
(80%)
Pozrieť najlepšiu ponuku

Popkornovač s kompaktnými rozmermi a uhladeným dizajnom. Na výrobu pukancov využíva horúci vzduch, ktorý vytvára ohrievacie teleso s príkonom 1 100 W a rozfukuje ventilátor.

Zariadenie má preto vysokú hlučnosť. Na 1 raz spracuje max. 50 g kukurice, pričom výrobca trvá cca 3 min., ďalších 10 min. však musíte popkornovač nechať chladnúť. Nehodí sa preto na prípravu veľkého množstva pukancov na večierky.

V balení nájdete okrem samotného zariadenia aj dávkovaciu lyžicu na kukuricu, ktorú môžete využiť aj na roztopenie masla alebo čokolády priamo horúcim vzduchom z popkornovača.

Keďže sú pukance pripravované horúcim vzduchom, pripravte sa na málo výraznú a suchú chuť – dochutiť ich môžete až po vybratí z prístroja. Cenu okolo 30 eur hodnotíme ako adekvátnu.

Parametre: typ: teplovzdušný; el. príkon: 1 100 W; výkon: nešpecifikovaný; max. dávka kukurice: 50 g; príslušenstvo: dávkovacia lyžica; rozmery (š × v × h): 14 × 24 × 12 cm; hmotnosť: 1,0 kg

S teplovzdušným popkornovačom Princess 292986 si popcorn pripravíte za 3 min. Dostupný je v ✅ e-shope Alza.sk.

Uhladený a praktický dizajn

Dizajn popkornovača Princess 292986 sa nám páčil. Okrem toho, že zariadenie má kompaktné rozmery (pôdorys 12 × 12 cm a výška iba 24 cm), výrobca použil vkusnú kombináciu bielej, čiernej a priehľadných plastov.

Princess 292986 recenzia

V balení sme našli okrem samotného popkornovača aj dávkovaciu lyžicu. Páčilo sa nám praktické riešenie v podobe jej umiestnenia vo vrchnej časti krytu. Tam slúži ako zátka násypného otvoru, aby pukance nevystreľovali smerom nahor. Zároveň ju však ohrieva horúci vzduch zo zariadenia, takže si v nej môžete nechať roztopiť maslo alebo čokoládu, ktorou dochutíte hotové pukance.

K dizajnu máme iba jedinú výhradu – vypínač zariadenia v prednej časti nám prekážal pri prevádzke, keďže pred zariadenie sme museli umiestniť misku na hotové pukance.

3 min. prevádzky, 10 min. chladnutia

Princess 292986 je teplovzdušný typ popkornovača, ktorý využíva na spracovanie kukurice horúci vzduch rozháňaný ventilátorom. Vzduch ohrieva ohrievacie teleso s príkonom 1 100 W, vďaka čomu trvá príprava jednej dávky cca 3 min. (naraz spracuje max. 50 g kukurice).

Tak ako pri väčšine teplovzdušných popkornovačov, aj v tomto prípade sme museli zariadeniu dopriať po 1 dávke čas na vychladnutie – výrobca odporúča aspoň 10 min. Ak by sme na to zabudli, nič by sa nemalo stať, zariadenie je totiž vybavené ochranou proti prehriatiu. Tá má podobu vratnej tepelnej poistky, takže po prehriatí stačí, ak kábel popkornovača vytiahnete zo zásuvky a následne po vychladnutí opäť zapojíte.

Vzhľadom na princíp fungovania (horúci vzduch) má popkornovač vysokú hlučnosť, ktorá nám pri prevádzke dosť prekážala. Musíte však počítať aj s tým, že takto vyrobený popcorn je dosť suchý a chuťovo nevýrazný aj oproti popcornu vyrobenému v mikrovlnke. Dochutiť ho môžete až po príprave, do zariadenia nesmiete pridávať žiadny olej, soľ ani iné prísady.

Teplovzdušný popkornovač Princess 292986

Primeraná cena

Cenu popkornovača Princess 292986, ktorá sa pohybuje okolo 30 eur, hodnotíme ako primeranú. Nesmiete však zabúdať, že tento popkornovač má zopár nevýhod, ktoré však plynú zo samotného princípu výroby pukancov horúcim vzduchom. Odporúčame ho teda iba na výrobu malých dávok pukancov.

Pozitíva

Jednoduchý a uhladený dizajn
Možnosť nahriať maslo či čokoládu

Negatíva

Vysoká hlučnosť
Medzi dávkami pukancov musíte čakať 10 min.


Autor recenzie: Michal Toma
Dátum publikovania: 14.10.2020
Najlepšie popkornovače 2024 – recenzie, test, porovnanie

Najlepšie popkornovače 2024 – recenzie, test, porovnanie

Hoci si popcorn môžete pripraviť aj v mikrovlnke priamo vo vrecku s kukuricou, ktoré kúpite v potravinách, je tu aj alternatíva v podobe popkornovačov. Prezradíme vám, aké sú výhody týchto kuchynských pomocníkov, na aké typy sa delia, podľa čoho popkornovač vybrať a predstavíme vám aj zopár obľúbených modelov. Najlepšie popkornovače Popkornovače –... Prečítať článok


Pridať komentár