Logitech G213 Prodigy Gaming Keyboard 920-008093 klávesnica – recenzia, skúsenosti

Dobrý pomer ceny a kvality
Podsvietená a programovateľná
Obsahuje multimediálne tlačidlá
Nastaviteľná výška
Ľahko ovládateľný a flexibilný softvér
Vodoodolná

Hodnotenie:
(80.2%)
Pozrieť najlepšiu ponuku

Herná klávesnica Logitech G213 Prodigy je plne podsvietená, má programovateľné klávesy a obsahuje aj multimediálne tlačidlá. Klávesy nevyužívajú mechanické spínače, ale technológiu Mech-Dome. Vďaka tomu sú aj napriek pomerne vysokej citlivosti a rýchlej odozve tiché a pohodlné. Klávesnica obsahuje integrovanú plastovú opierku na zápästie, je pripájaná pomocou pevne vbudovaného USB kábla, váži 1 kg, využíva UK layout, a je vodoodolná až do 60 ml tekutiny.

Technické parametre: Rozloženie klávesov = US, dĺžka kábla = 1,8 m, typ spínačov = Mech-Dome, anti-ghosting = áno, sila stlačenia = 50 g, rozhranie = USB, podsvietenie = áno, váha = 1kg

Logitech G213 Prodigy je herná klávesnica s veľkým množstvom funkcií za prijateľnú cenu. Má plné LED RGB podsvietenie s 5 samostatnými svetelnými zónami, obsahuje špeciálne ovládacie prvky a je programovateľná cez jednoduchý flexibilný softvér.

Klávesnica nevyužíva mechanické spínače, ale membránové prepínače s technológiou Logitech Mech-Dome, ktorá ich akoby preprogramovala na hranie hier. Vďaka tomu majú klávesy pomerne vysokú citlivosť a celkom rýchlu spätnú odozvu. Sú vysoké, tiché a vzdialenosti medzi nimi sú 4 mm.

Hernú klávesnicu Logitech G213 Prodigy Gaming Keyboard 920-008093 si môžete pohodlne zakúpiť na ✅  webe Heureka.sk.

Nie úplne dokonalý dizajn a prevedenie 

Klávesnica je vyrobená z obyčajného plastu, preto sa na prvý pohľad nelíši od lacnejších kúskov, čo však nie je jej hlavným mínusom. Rozloženie, veľkosť a citlivosť klávesov je v poriadku. Problémom sú jej rozmery. Súčasťou klávesnice je plastová opierka pod zápästia, ktorú nie je možné odpojiť a jej celková váha je až 1 kg. Ak teda na vašom stole nemáte už teraz dostatok miesta, Logitech G213 Prodigy nemusí byť tou najlepšou voľbou. Mínusom je aj napevno pripevnený USB kábel, ktorý nie je možné vymeniť.

Logitech G213 Prodigy Gaming Keyboard 920-008093 recenzia

Aby sme klávesnici Prodigy nekrivdili, je potrebné povedať, že má nastaviteľnú výšku pomocou nožičiek na jej spodnej strane a je vodoodolná. Výrobca udáva, že odolá až 60 ml tekutiny, čo nie je málo. Praktické testy, do ktorých sa pustilo niekoľko odvážlivcov na YouTube, ukazujú, že je to naozaj tak. Ak by k jej obliatiu naozaj došlo, je určite dobré ju odpojiť od počítača a nechať poriadne presušiť.

Softvér a osvetlenie na mieru

Klávesnica je plne podsvietená, LED svetielko sa nachádza pod každým klávesom, no i napriek tomu je o niečo slabšie. Platí to však iba vtedy, ak klávesnicu Logitech G213 porovnávame s omnoho drahšími kúskami. Pomocou softvéru Logitech Gaming si môžete osvetlenie naprogramovať podľa vlastných predstáv, i keď možností nie je v porovnaní s pokrokovejšími hernými klávesnicami príliš veľa. Ak používate aj iné Logitech zariadenia, podsvietenie je možné klasicky synchronizovať.

Herná klávesnica Logitech G213 Prodigy Gsaming Keyboard 920-008093

Pri softvéri Logitech Gaming sa ešte na chvíľku pozastavíme. Aj napriek tomu, že nie je zrovnateľný s niektorými výkonnejšími softvérmi, má veľmi jednoduché ovládanie a postačujúce funkcie pre väčšinu hráčov.

Neohúri, no ani nesklame

Logitech G213 určite nemôžeme označiť za tú najlepšiu hernú klávesnicu na svete. Technológia Mech-Dome je v porovnaní s klasickou mechanickou klávesnicou o čosi menej citlivá a má pomalšiu spätnú odozvu. Na druhej strane je pohodlná, má dlhú životnosť a okrem hrania hier sa na nej dá aj celkom dobre písať. Ak ju teda porovnáme s inými modelmi v podobnej cenovej relácii, nepochybne prekoná očakávania a pri hraní vás určite nesklame.

Recenzie a skúsenosti  

Zákazníci si pochvaľujú hlavne kvalitné, i keď o čosi slabšie podsvietenie, prítomnosť multimediálnych tlačidiel, tichý chod i primerane vysokú citlivosť jednotlivých klávesov a taktiež dobrý pomer ceny a kvality. Medzi negatívami narazíte najčastejšie na neodnímateľnú plastovú opierku, iba jedno tlačidlo na ovládanie podsvietenia, ktoré ma navyše len funkciu ON/OFF, jednu úroveň jasu a nie úplne logické rozloženie klávesov.

Recenzie a skúsenosti s hernou klávesnicou Logitech G213 Prodigy Gsaming Keyboard 920-008093

Pozitíva

Dobrý pomer ceny a kvality
Podsvietená a programovateľná
Obsahuje multimediálne tlačidlá
Nastaviteľná výška
Ľahko ovládateľný a flexibilný softvér
Vodoodolná

Negatíva

Jedna úroveň jasu
Väčšie rozmery
Neodnímateľná podložka na zápästie a USB kábel
Menšia citlivosť klávesov v porovnaní s drahšími klávesniciam


Autor recenzie: Viktória Hartmannová
Dátum publikovania: 25.07.2020
Najlepšie klávesnice 2024 – recenzie, test, porovnanie

Najlepšie klávesnice 2024 – recenzie, test, porovnanie

Ak počítač využívate len občasne alebo na bežné činnosti, ako je postovanie príspevkov na Facebook či Googlenie, klávesnica pre vás nie je životne dôležitá. Dnes však čoraz viac ľudí využíva počítač hlavne kvôli práci, no a v takomto prípade ťukaním nepochybne strávite i niekoľko hodín denne. Čo si všímať pri kúpe klávesnice? Nie je toho málo, nad jej výberom je však určite dobré... Prečítať článok


Pridať komentár