ETA 1094.90000 elektrický krájač – recenzia, skúsenosti

Kompaktnosť
Kvalitný zúbkovaný nôž
Jednoduchá údržba

Hodnotenie:
(80%)
Pozrieť najlepšiu ponuku

Elektrický krájač vhodný na krájanie pečiva, ovocia, syrov či salámy. Nastaviteľná hrúbka rezu od 0 do 20 mm. Priemer krájacieho noža značky Solingen s vrúbkovanou čepeľou je 170 mm. Konštrukcia je z plastu. Krájača sa ľahko udržiava vďaka vyberateľnému krájaciemu nožu z nerezu.

Príkon motora je 120 wattov. Stabilitu a bezpečnosť pri krájaní zabezpečujú protišmykové nožičky, tepelná i detská poistka. Plastový podávač je rozoberateľný. Krájač je tak veľmi kompaktný. Samotná konštrukcia spolu s nožom váži iba 2,2 kg.

Elektrický krájač ETA 1094.90000 si môžete pohodlne zakúpiť cez ✅ web Heureka.sk.

Kompaktný do kuchyne

Svojimi hranatými tvarmi nepôsobí ETA 1094.9000 práve moderným dojmom. Taktiež biela farba v kombinácii so šedými ovládačmi nepatrí medzi to najmodernejšie a teda dizajnové ceny v rámci kuchynských spotrebičov ETA získavať nebude. Okrem toho, že vám pomôže nakrájať nespočetné množstvo potravín, však v kuchyni nezaberie toľko miesta a ľahko ho uskladníte.

ETA 1094.90000 recenzia

Samotný plastový podávač je totiž rozoberateľný. Ušetríte tak tým množstvo miesta, čo to do šírky. Aby toho nebolo málo, extrémne jednoducho sa demontuje i krájací kotúč, ktorý môžete jednoducho umyť a skladovať samostatne. Ak teda neplánujete používať krájač denne a vytiahnete ho len keď bude treba, v kuchynskej linke až toľko miesta nezaberie.

Schopnosti

Pri práci s elektrickým krájačom je predovšetkým potrebné si všímať výsledok krájania. V prípade krájača ETA 1094.90000 treba podotknúť, že veľkú časť práce odvedie kvalitný zúbkovaný nôž nemeckej kvality Solingen. Samozrejme, o výkon sa stará nie práve tichý elektromotor s príkonom 120 wattov. Krájanie pečiva, salám, ovocia či zeleniny nerobí žiadny výrazný problém.

Regulácia hrúbky rezu je možná v rozmedzí 0 – 20 mm. Presnosť krájania však už nie je na takej vysokej úrovni. Spôsobené je to aj sklonom krájača. Priemer kotúča má 17 cm a bez problémov si poradí aj s odolnejšími surovinami, no krájanie na rovnaké plátky to tak úplne nie je. Samozrejme, nie vždy je potrebné byť na milimeter presný. Krájač je vybavený aj bezpečnostným spínačom a dobrá je i stabilita vďaka protišmykovým nožičkám prístroja.

Elektrický krájač ETA 1094.90000

Plastové prevedenie

Ak sa pozrieme na elektrický krájač ako na celok, musíme skonštatovať, že za celoplastové vyhotovenie nemožno hovoriť o skvelom pomere ceny a kvality. Používanie je komfortné, motor o niečo viac hlučný, no tým, že je zariadenie rozoberateľné a plast predsa len nie je takým trvácnym materiálom, treba zobrať do úvahy cenu. Výrobca mohol aspoň samotnú platformu vyhotoviť z nerezovej ocele alebo zliatiny. Napriek tomu, že by pribudlo pár kilogramov navyše.

Záverečné hodnotenie

Kuchynský elektrický krájač ETA 1094.9000 nie je práve moderne pôsobiacim spotrebičom. Hranaté tvary a celoplastové prevedenie na prvý dojem nepôsobia príliš vysokou kvalitou. Poteší však kompaktnosť. Odnímateľný nôž i rozoberateľný plastový podávač ušetria množstvo miesta. Príkon 120 wattov v kombinácii s kvalitným nerezovým kotúčom Solingen odvádzajú pri krájaní dobrú prácu a ani pri testovaní nemôžeme mať výhrady.

Bezpečnostný spínač i tepelná poistka sa starajú o bezpečnosť. Stabilita je zabezpečená vďaka protišmykovým nožičkám. ETA umožňuje nastavenie hrúbky rezu od 0 do 20 mm a i keď nie je krájanie najpresnejšie, účel rozhodne splní. Údržba je jednoduchá. Vzhľadom na kvalitu materiálov a cenu možno nejde o víťaza v pomere ceny a kvality. V našom teste si nás ETA príliš nezískala a v danej alebo o niečo vyššej cenovej relácii sa môžete poobzerať i po konkurencii.

Pozitíva

Kompaktnosť
Kvalitný zúbkovaný nôž
Jednoduchá údržba

Negatíva

Vyššia hlučnosť
Plastové vyhotovenie


Autor recenzie: Bc. Denis Ruščák
Dátum publikovania: 22.07.2020
Najlepšie elektrické krájače 2024 – recenzie, test, porovnanie

Najlepšie elektrické krájače 2024 – recenzie, test, porovnanie

Hoci elektrický kuchynský krájač nie je doposiaľ v domácnostiach samozrejmosťou, stáva sa čoraz viac obľúbeným kuchynským spotrebičom. Tento praktický pomocník ušetrí množstvo času, ušetrí energiu a neraz možno i vaše zdravie. Krájanie za pomoci elektrického krájača je jednoduché, rýchle a precízne. Ak patríte medzi ľudí, ktorí radi varia a v kuchyni trávia veľa času,  uľahčiť si... Prečítať článok


Pridať komentár