Bosch BHN 20110 ručný vysávač – recenzia, skúsenosti

Sací výkon
Nízka hmotnosť
Umývateľný filter
Jednoduchá manipulácia

Hodnotenie:
(80%)
Pozrieť najlepšiu ponuku

Ručný vysávač Bosch BHN 20110 zaujme unikátnym dizajnom. Ak ho chytíte do ruky, budete prekvapení nízkou hmotnosťou, ktorá dosahuje 1,4 kg. Vybavený je iba Ni/Mh akumulátorom, ktorý má svoje nevýhody. Doba nabíjania je približne 12 až 16 hodín.

Nádobka na odpad má 0,3 litra a pre bežné upratovanie v domácnosti postačuje, hoci väčšia nádobka by vysávaču len prospela. Technológia High Airflow separuje malé prachové častice. Výhodou je aj umývateľný filter. Aktívna doba vysávania na jedno nabitie je 16 minút.

Technické parametre: Napätie: 20,4 V; Typ batérie: Ni-Mh; Hmotnosť: 1,4 kg; Objem nádoby na odpad: 0,4 l; Doba aktívneho vysávania: 16 min.; Doba dobíjania: 12 – 16 h; Filtrácia: mikrofilter (umývateľný); Mokré vysávanie: nie

Páči sa vám ručný vysávač Bosch BHN 20110? Zakúpiť si ho môžete na ✅ webe Heureka.sk.

Výdrž neoslní

Aktívna doba používania vysávača je výrobcom uvádzaných 16 minút. Musím povedať, že v praxi pokojne uberte aspoň 4 - 5 minút. Vzhľadom na to, že Bosch je vybavený akumulátorom typu Ni/MH, nabíjanie trvá minimálne 12 hodín. Pri tomto type akumulátora sa pre lepšiu výdrž odporúčame nechať zariadenie úplne vybiť, inak sa batéria poškodzuje. I keď vysávač budete používať príležitostne, výdrž nie je parameter, ktorým by vás Bosch oslnil.

Bosch BHN 20110 recenzia

Jednoduchá záležitosť

Hmotnosť okolo 1,4 kg naozaj nie je v ruke príťažou. S vysávačom sa mi manipulovalo dobre, hoci držadlo ergonomicky nie je stvorené pre mužskú ruku, počas tej krátkej doby vysávania omrviniek z gauča to určite páni zvládnu.

Jednoduché je i odnímanie nádoby na odpad. Tá má 0,4 litra, niekto by povedal iba. No v praxi mi tento menší objem neprekážal. Je dobré, ak nádobku vysýpate priebežne a nenechávate mikróby „kvasiť“ v nádobe na odpad, keď ho zapnete znova o týždeň.

Ručný vysávač Bosch BHN 20110

Klasický filter

Výrobca neuvádza, že by ručný vysávač vybavil HEPA filtrom. Alergikov to zrejme príliš nepoteší. Vo vnútri nájdete iba umývateľný mikrofilter. Vysávač je však vybavený špeciálnou funkciou, ktorá má napomáhať separovaniu prachových častíc. Pri vysávaní sa prachové mikročastice zachytávajú vo filtri a väčšie nečistoty prúdia priamo do nádoby s odpadom. Meranie počtu zachytených mikróbov nie ja v našej kompetencii a výrobcovi preto budeme dôverovať.

Výkon zaujal

Boschu rozhodne nemožno uprieť snahu. I keď je vybavený zastaranejším druhom batérie, výkon je vskutku potešujúci. Problém nebol s menšími či väčšími nečistotami vrátane nepríjemných vlasov. Dizajn vysávača stojí za zmienku tiež. I keď to nie je podstatný parameter, poteší, že v ruke nedržíte kockatú tehlu. K vysávaču je dodávaný aj štrbinový nadstavec.

Ručný vysávač Bosch BHN 20110 sa môže pochváliť dobrým výkonom

Spomeniem ešte aj to, že vysávač je vybavený indikátorom stavu pripojenia do siete. To v praxi znamená, že ak kontrolka na vysávači svieti, je čas vysávač nabiť.

Skúsenosti a recenzie

V zásade ma Bosch ničím výrazne nerozrušil. Pri dlhšom používaní vás kontrolka upozorní na stav vybitia pomerne skoro, čo považujem z hľadiska výdrže za mínus. No to je daňou za zastaranejší druh akumulátora. Nízka hmotnosť i dizajn zabezpečia jednoduchú manipuláciu.

Recenzie a skúsenosti s Bosch BHN 20110

Objem nádobky je na hranici, no 0,4 litra nie je úplne najmenej. Sací výkon je v praxi skutočne využiteľný. Vysávanie mu nerobilo problém. Ak by mal vysávač HEPA filter, pokojne by som ho označil za skutočne vydarený model, no vzhľadom na klasický umývateľný mikrofilter musím povedať, že alternatív je pomerne dosť. Používateľom sa páči aj jeho nízka hmotnosť, používať ho zvládnu aj deti.

Pozitíva

Sací výkon
Nízka hmotnosť
Umývateľný filter
Jednoduchá manipulácia

Negatíva

Zastaraná Ni-MH batéria
Menší objem nádoby na odpad


Autor recenzie: Michal Toma
Dátum publikovania: 25.09.2019
Najlepšie ručné vysávače 2024 – recenzie, test, porovnanie

Najlepšie ručné vysávače 2024 – recenzie, test, porovnanie

Praktickým pomocníkom do domácnosti sú aj ručné vysávače. Rýchlo sa postarajú o drobný neporiadok a bez akejkoľvek námahy za pomoci nich odstránite prach, omrvinky alebo akútne znečistenie. Ručné vysávače nie sú náhradou klasických podlahových vysávačov. Sú pomocníkom do domácnosti, auta alebo dielne. Vyznačujú sa svojou mobilitou a jednoduchou použiteľnosťou. Nájsť ručný vysávač,... Prečítať článok


Pridať komentár