Graef SKS 12100 elektrický krájač – recenzia, skúsenosti

Presnosť krájania
Kvalitné materiály
Sklon krájacej plochy
Tichý a úsporný elektromotor
Krájací kotúč so zúbkami

Hodnotenie:
(77.8%)
Pozrieť najlepšiu ponuku

Ak vás už omrzelo krájať v kuchyni potraviny ručne, elektrický krájač Graef SKS 12100 vás tejto činnosti rád zbaví. S príkonom až 170 wattov a extrémne úsporným elektromotorom zvládne nakrájať mäso, chlieb, zeleninu, ovocie či údeniny. Priemer krájacieho kotúča je 170 mm a hrúbku rezu možno regulovať v rozpätí 0 – 20 mm.

Kvalitný výsledok krájania a plynulý chod zabezpečuje kotúč s jemnými zúbkami. Krájača má veľmi kompaktné rozmery. Sklon krájacej plochy má 15 stupňov, čo umožňuje efektívnejšie a presnejšie krájanie tenkých plátkov. Samozrejmosťou je detská poistka a ochrana proti prehriatiu. Konštrukcia krájača z kvalitnej nerezovej ocele a hliníka váži iba 2,3 kg.

Elektrický krájač Graef SKS 12100 si môžete zakúpiť na ✅  webe Heureka.sk.

Kvalitný na dotyk

Kuchynský pomocník Graef SKS 12100 je už na prvý pohľad veľmi solídne pôsobiaci spotrebič. Potvrdilo sa to i po samotnom vybalení. Šedá farba je totiž kombináciou kvalitnej nerezovej ocele a hliníka. Hliníková je práve oporná doska a samotný vodič, na ktorom je počas krájania potravina položená.

Graef SKS 12100 recenzia

Výrobca tak výrazne ušetril na samotnej hmotnosti zariadenia. Okrem iného je veľmi dobre riešený i nárezový podnos zo skla. Ten je v zásade samotnou platformou krájača. Tým pádom je priestor pre krájané potraviny dostatočne veľký. Samozrejme, nedá sa odňať, no stačí ju jednoducho pretrieť. Konštrukcia je dobre riešená, pretože omrvinky alebo nečistoty sa nikde neudržiavajú.

Precízny rez

O krájanie sa starajú dva najpodstatnejšie parametre. Tým prvým je samotná konštrukcia krájača. Podobne ako to vidno u profesionálnych krájačov, sklon krájacej plochy je pod uhlom 15 stupňov. To má pri krájaní hneď niekoľko výhod. Potravina na samotnom podávači lepšie drží, nie je potrebné vyvíjať taký tlak a zároveň je krájanie omnoho presnejšie. Hrúbku rezu jednoducho nastavujete masívnym otočným regulátorom v rozmedzí 0 – 20 mm.

Ochranný kryt elektrického krájača Graef SKS 12100

Druhým zásadným aspektom je krájací kotúč. Ten má priemer 17 cm, čo nie je najviac, ale nemožno si sťažovať ani na malý priemer kotúča. Jeho krájacia hrana je však zúbkovaná, a tak si bez problémov poradí s mäsom, chlebom, zeleninou či syrmi. Zúbky nie sú natoľko veľké, aby poškodili štruktúru suroviny a zároveň pri dostatočnom výkone zariadenia pokrájajú i odolnejšie potraviny.

Tichá prevádzka

Eco Power Motion je celý názov elektromotora, ktorý má veľmi úsporný chod. Výrobca udáva, že jeho spotreba sa pohybuje na úrovni 45 wattov a iba pri maximálnom zábere je to spomínaných 170 wattov. Motor je pod plastový krytom, čo je zrejme jediná plastová časť tohto krájača.

Graef SKS 12100 bezpečnostné prvky

Okrem toho je elektromotor veľmi tichý. Graef SKS 12100 má veľmi kompaktnú konštrukciu a zároveň nízku hmotnosť iba 2,3 kg. Kvalita materiálov je pritom na veľmi dobrej úrovni. O bezpečnosť sa báť nemusíte, pretože je tu tepelná poistka a takisto vodič je vybavený krytom, ktorý zabraňuje priamemu kontaktu s ostrým krájacieho kotúča.

Záverečné hodnotenie

Nemecká kvalita značky Graef je v prípade modelu SKS 12100 skutočne prítomná. Kvalita sa odrazila na samotných materiáloch. Konštrukcia z nerezovej ocele, hliníka a odolného plastu, ktorý prekrýva výkonný elektromotor je toho dôkazom. Príkon 170 wattov využíva elektrický krájač len pri maximálnom zaťažení. Za iných okolností je veľmi úsporný a dosahuje príkon iba 45 wattov a motor je veľmi úsporný.

Sklon krájacej plochy umožňuje presnejšie krájanie a takisto oceníte samotný komfort krájania. V našom teste si poradil s chlebom, mäsom i zeleninou. Protišmykové nožičky a sklenená platforma pôsobia veľmi moderne a esteticky. Krájací kotúč má priemer 170 mm a hrúbku možno jednoducho regulovať od 0 do 20 mm. Elektrický krájač je veľmi stabilný a kompaktný. Detská poistka či tepelná ochrana proti prehriatiu sú vo výbave tiež. Menšou nevýhodou je však vyššia cena, ktorá môže od kúpy odradiť.

Pozitíva

Presnosť krájania
Kvalitné materiály
Sklon krájacej plochy
Tichý a úsporný elektromotor
Krájací kotúč so zúbkami

Negatíva

Vyššia cena


Autor recenzie: Bc. Denis Ruščák
Dátum publikovania: 22.07.2020
Najlepšie elektrické krájače 2024 – recenzie, test, porovnanie

Najlepšie elektrické krájače 2024 – recenzie, test, porovnanie

Hoci elektrický kuchynský krájač nie je doposiaľ v domácnostiach samozrejmosťou, stáva sa čoraz viac obľúbeným kuchynským spotrebičom. Tento praktický pomocník ušetrí množstvo času, ušetrí energiu a neraz možno i vaše zdravie. Krájanie za pomoci elektrického krájača je jednoduché, rýchle a precízne. Ak patríte medzi ľudí, ktorí radi varia a v kuchyni trávia veľa času,  uľahčiť si... Prečítať článok


Pridať komentár