Najlepšia grilovacia panvica na stejky

Druhov panvíc je neúrekom a vybrať si tú správnu môže byť niekedy skutočne veľký problém. Vieme však z čoho sú vyrobené panvice, na ktorých si robíme praženicu alebo vyprážame mäso?

Náš tip: pozrite si rebríček najlepších panvíc podľa testu

Najbežnejšou panvicou v domácnostiach je teflónová panvica, ktorá má ale rovnako mínusov ako plusov. Teflón nie je vhodný pri vysokých teplotách, pretože uvoľňuje karcinogénne látky a plyny, ktoré sa nedostávajú len do ovzdušia, ale aj do jedál. Vzhľadom na to, že vysoká teplota nie je pri tomto druhu panvice vhodná, na grilovanie ju asi používať nebudeme.

Teflonová grilovacia panvica na stejky

Keramické panvice sa v kredencoch objavujú čoraz častejšie, pretože je vhodná pre všetky druhy potravín. Okrem toho sú vyrobené z nepriľnavého materiálu, takže sa nemusíme obávať zaschnutého jedla. Táto vlastnosť je síce fajn, no keramické panvice sú zväčša biele a po viacerých použitiach nevyzerajú veľmi príťažlivo a časté používanie znížuje ich životnosť. Keramické panvice sú na grilovanie vhodným adeptom. Panvica Lamart Keramická grilovacia panvicaje obľúbená kvôli odolnosti voči mechanickému poškodeniu. Jej údržba nie je náročná, takže si nevyžaduje špeciálnu starostlivosť. Odolná je voči teplotám do 220 stupňov a tým pádom sa dá použiť aj na grilovanie.

 

Keramická grilovacia panvica

 

Klasickým "parťákom" grilovania je aj liatinová panvica. Liatinové panvice sú odolné takmer voči všetkému a oproti keramickým vydržia omnoho dlhšie. Hoci sú drahšie, hovorí sa, že za kvalitu je potrebné si priplatiť, tak prečo tak neurobiť v tomto prípade? Veľmi dôležité je panvicu vypáliť a to nie len pred prvým použitím. Ak jej však dáte všetku svoju lásku, odvďačí sa vám svojou vernosťou. Veľmi obľúbenou je liatinová panvica Lamart liatina iron, ktorá je síce trochu ťažšia, no je odolná voči teplotám až 280 stupňov. Táto panvica je vhodná na grilovanie nie len mäsa, ale aj zeleniny. Výhodou tejto panice je aj výlevka na prebytočný olej, ktorému sa počas grilovania nevyhneme.   Kvalitný steak si pripravíte aj na panvici Küchenprofi Grilovacia panvica Provence. Je vyrobená z liatiny a je výborným vodičom tepla. Hoci je menšia, dve porcie na nej pripravíte ľavou zadnou.

Lamart liatinová grilovacia panvica na stejky

Stoneline Panvica grilovacia s mramorovým povrchomje vyrobené z tlakovo liatého hliníka a taktiež má nepriľnavý povrch. Vďaka povrchu je odolná voči poškriabaniu a žiaruvzdorná do 220 stupňov. Starostlivosť o túto panvicu nie je náročná a okrem toho je aj šetrná k vitamínom a vhodná na varenie bez tuku.

Vysokú úroveň má aj panvica Tescoma Premium, ktorá je vybavená prvotriednym antiadhéznym povrchom Teflon Classic™. Má špeciálne brúsené dno a veľkou výhodou je sklapacia rukoväť, ktorá je užitočná najmä pri uskladňovaní. Panvica má rozmery 4,5x28c28 cm, vďaka čomu je vhodná aj na cestovanie. Neodporúča sa panvicu používať v prípade indukčného ohrevu, pretože sa môže jednoduchu poškodiť.

Nie všetky panvice sú vhodné na grilovanie, no na trhu nájdete množstvo panvíc, ktoré vás dovedú k výbornému steaku. Najobľúbenejší pomovník na grilovanie je jednoznačne panvica z liatiny, no na zahodenie nie je ani panvica z titanu.

Hodnotenie článku:
(80.8%)

Obľúbené produkty

Zobraziť kategóriu:


Komentáre

07/09/2017 12:10
Dano

podľa mňa najlepšia grilovacia panvica je od firmy Lodge, robia už liatinu cez 100 rokov, žiadna chemia, teflon, ani nič podobne, treba vyskúšať fakt super

28/04/2017 13:39
Martina

ja mám panvicu ani neviem akú značku, ale je to liatinová a som maximálne spokojná. nepripaľuje sa, stejky perfektné. skúšala som aj keramickú, ale nejako mi nesadla. z teflonových som skúšala len klasické, nie grilovacie, tak neviem porovnať.

Pridať komentár